+ Zene

A viszkigőzös, káromkodós karácsonyi dal, amit néha betiltanak, mégis szeretjük

A sajtót hosszú évek óta hanyagoló Shane MacGowan pár napja írásban reagált a dal betiltását szorgalmazó eszmefuttatásokra.

Gettyimages

Van egy dal, amelyet a miénknél fejlettebb országokban rongyosra játszanak a rádiók karácsony környékén. Pedig csalódás és reményvesztettség árad belőle. Egy New Yorkba emigrált ír párocska marja egymást benne, a lány azért imádkozik, bárcsak ez lenne az utolsó karácsonyuk együtt. És káromkodik, mint egy kocsis – írja az ujszo.com kulturális rovata.

 A brit The Pogues zenekar és Kirsty MacColl közös dala, az ironikus című Fairly Tale of New York (Tündérmese New Yorkról) 1987 forró júniusában készült, és novemberben robbant. Azóta is megunhatatlan, Nyugat-Európában sorra nyeri a „minden idők legjobb karácsonyi dala” szavazásokat.

A sajtót hosszú évek óta hanyagoló Shane MacGowan pár napja írásban reagált a dal betiltását szorgalmazó eszmefuttatásokra. Szerinte minden normális ember számára világos, hogy a dalban nem az énekesnő, hanem az általa megjelenített karakter fakad ki rossz életű partnerére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top