+ Média

Ezekre a szavakra kerestek legtöbben a Google-ban az idén

A világon a labdarúgó-világbajnokság, Magyarországon a választás vezeti a Google 2018-as abszolút keresési listáját.

A 2018-as világlistán a focivébét Avicii, az áprilisban meghalt svéd lemezlovas és producer, Mac Miller, a szeptemberben elhunyt amerikai rapper, Stan Lee, a képregények novemberben meghalt atyja, a Marvel stúdió Fekete Párduc című kasszasikere, a Harry herceggel kötött házassága révén hercegnői címet kapott Meghan Markle, a júniusban elhunyt Anthony Bourdain Emmy-díjas amerikai sztárséf, tévésztár, a júniusban meggyilkolt amerikai rapper, XXXTentacion, a márciusban elhunyt Stephen Hawking brit elméleti fizikus, valamint Kate Spade, a júniusban meghalt amerikai divattervező követi.

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább, korrajzot adva így az adott évről.

Az idén 18. alkalommal publikált lista csaknem hetven ország több száz toplistáját ismerteti többféle tematika – kultúra, sport, mozifilmek, tévéműsorok és a legkeresettebb receptek – szerint.

A világ legfelkapottabb zenei előadója a Google szerint idén Demi Lovato, a legkeresettebb filmje a Fekete Párduc, a legtöbbet keresett embere pedig Meghan Markle.

A világ hírei közül a labdarúgó-világbajnokság, a Florence atlanti trópusi ciklon, az amerikai Mega Millions lottó számai és a hercegi esküvő érdekelte leginkább a felhasználókat.

Magyarország abszolút toplistáját a választás vezeti, maga mögé utasítva a labdarúgó-világbajnokságot, Avicii halálát, a Való Világot és a Black Friday-t. A magyar listán szerepel továbbá Stan Lee, Sylvester Stallone, Freddie Mercury, a Holdfogyatkozás és Meghan Markle is.

A televíziós műsorok körében nálunk a Való Világ jár az élen, a receptek közül pedig a frankfurti leves elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben. A mozifilmek mezőnyében a Venom, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia áll az első három helyen.

A teljes listákat a https://trends.google.com/trends/yis/2018/GLOBAL/ oldalon lehet megnézni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top