+ Film

A Cirko filmje nyerte az Európai Egyetemi Filmdíjat

Az Alice Rohrwacher rendezte A szent és a farkas című film nyerte el a 2018-as Európai Egyetemi Filmdíjat – közölte hétfőn az Európai Filmakadémia (EFA) és a Filmfest Hamburg. (A filmről itt írtunk részletesen jó fotókkal)

Az elismerést pénteken adják át Sevillában, a 31. Európai Filmdíj-gála keretében rendezendő fogadáson.

A díjra jelölt filmeket 22 ország 22 egyetemének diákjai tekintették meg, majd mindegyik intézmény kiválasztotta a maga kedvencét. A részt vevő egyetemek egy-egy képviselője egy kétnapos vitarendezvényen döntött a végső győztesről.

A zsűri értékelése szerint A szent és a farkas

“az olasz neorealizmus konvencióktól mentes, modern értelmezése 16 mm-es filmen, amely túllép a földrajzi és stílusbéli határokon. A film bemutatja, hogy miként zajlik az emberek kizsákmányolása és kihasználása modern világunkban, miközben olyan témákkal szembesít, mint az osztályharc, a szegénység és az ideológiák, mindezt a főszereplő Lazzaro szemén keresztül.”

Az Európai Filmakadémia és a Filmfest Hamburg kezdeményezésének célja egy fiatalabb nézőközönség bevonása, az “európaiság gondolatának” terjesztése, valamint az európai mozi szellemiségének megismertetése az egyetemistákkal. További cél a filmes oktatás, valamint a vita kultúrájának népszerűsítése.

A 2018-as Európai Egyetemi Filmdíj támogatói a Joachim Herz Alapítvány, a Bundeszentrale für politische Bildung, a Creative Europe Desk Hamburg, valamint a NECS- Film és Médiatanulmányok Európai Hálózata.

Az Európai Filmdíjakat szombaton adják át. A ceremóniát élőben lehet követni a www.europeanfilmawards.eu oldalon.

Magyarországon a Cirko-Gejzír forgalmazásában látható filmet még láthatod a mozikban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top