+ Építészet

Ilyen lesz a Lánchíd péntek és szombat este

A Lánchíd, majd később a budai Váralagút építési munkálatait Clark Ádám edinburghi születésű skót mérnök irányította.

Kék-fehér díszkivilágítást kap Budapesten a Széchenyi Lánchíd november 30-án Szent András napja, Skócia nemzeti ünnepe tiszteletére.

Az ünnepi fényfestés bekapcsolása alkalmából Iain Lindsay brit nagykövet skót nemzeti viseletben (kiltben) ünnepi köszöntőt mond a Lánchíd pesti hídfőjéhez közeli Eötvös téren péntek délután 16:15 és 16:45 között. A skót dudaszóval kísért rövid ünnepségre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

„Az Egyesült Királyság magyarországi nagyköveteként és büszke skótként nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy kék-fehérben pompázik majd a Lánchíd, a magyar főváros ikonikus nevezetessége, a szoros brit-magyar és skót-magyar kapcsolatok szimbóluma. Szent András napján, a skótok nemzeti ünnepén a díszkivilágítás egyedülálló módon fogja megjeleníteni az Andráskereszt vagy ’Saltire’ néven ismert skót nemzeti lobogó színeit”

– mondta Iain Lindsay nagykövet.

Mint ismeretes, a Lánchíd, majd később a budai Váralagút építési munkálatait Clark Ádám edinburghi születésű skót mérnök irányította, kollégája és névrokona, William Tierney Clark angol mérnök tervei alapján.

Az ünnepi fényfestés Duncan Graham, a Magyarországon élő skótokat tömörítő Saint Andrew’s Association (Szent András Egyesület) és Iain Lindsay brit nagykövet kezdeményezésére, a Fővárosi Önkormányzat hozzájárulásával, a Brit Nagykövetséggel együttműködésben valósul meg, és két napig (november 30-án és december 1-jén 16:00 órától 24:00 óráig) lesz látható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top