+ Gasztro

A PannoniCLUB tagjai Rómában randevúzhatnak

A klubtagok egyfajta gasztronómiai ráhangolódásban is részt vehetnek. A bérlet tulajdonosait a koncert előtti héten, vasárnaptól villásreggelin várják. A partner ebben a Reggeli nevű népszerű étterem a Király utcában. A programról Felcser Dáviddal, a Reggeli tulajdonosával beszélgettünk.

Új, exkluzív lehetőséget kínál igényes bérleteseinek ettől az évadtól a Pannon Filharmonikusok. Pannonicum bérletén belül létrehozott egy exkluzív társaságot PannoniCLUB néven. A tagokat a szombati koncertek előtt Horváth Zsolt zeneigazgató körbevezeti a Kodály Központban, olyan termekbe is bekukkanthatnak, ahová a közönség általában nem. A hangverseny után pedig a zeneművek tematikájához kapcsolódó ételkóstolóra várják őket és egy pohár itallal is megvendégelik a klubtagokat. Az első, szeptember 29-i koncert Bécs köré épült, és a klubtagokat a program végén Sacher torta és burgenlandi borkóstoló várta. December 8-án Randevú Rómában a koncert fantáziacíme egy olasz karmester, Leonardo Sini vezényel többségében olasz műveket, a hangverseny után pedig pármai sonkát és proseccót lehet majd kóstolni.

A klub működéséhez kapcsolódón egyfajta gasztronómiai ráhangolódásban bárki részt vehet a koncert előtti héten, a vasárnaptól menüre került villásreggelin. A partner ebben a Reggeli nevű népszerű étterem a Király utcában. A reggeli kínálata mindig a koncert programjához kapcsolódik. A programról Felcser Dáviddal, a Reggeli tulajdonosával beszélgettünk.

Régebben jött létre a kapcsolat a Pannon Filharmonikusok és köztünk. Egy vacsorán találkoztam Budvári Ildikóval, a PFZ értékesítési vezetőjével. Az ő ötlete volt, hogy működjünk együtt, nekünk pedig tetszett az elképzelés. Ez egy újfajta konstrukció, még alakul egy kicsit, de a lényeg már biztos. A Pannonicum bérlet tulajdonosainak egy része belépett egy exkluzív társaságba, a PanoniCLUB-ba. A szombati koncert előtti vasárnaptól minden nap várjuk a vendégeket a Reggeli nevű népszerű éttermünkben, a Király utcában. Ez egyfajta gasztronómiai ráhangolódás a koncertre nem csak a klubtagoknak, hanem azoknak is, akiket egyelőre a különleges reggeli vonzott. Az első alkalommal, Bécs volt a hívószó, akkor a menü házi granola volt tejjel, savanyúkáposztás, házi mustáros leberkäse császárzsömlében, amit egy pohár narancs juice és egy cortado kísért. Most a december 8-i koncertnek olasz programja van. A pontos ételsor még nem alakult ki. Lehet, hogy menüt állítunk össze, de az is lehet, hogy csak egy ételt kínálunk majd. Ezeket a specialitásokat persze nem csak a CLUB-tagoknak kínáljuk, ez étlapról bárki megveheti.

Milyen stílust képvisel a Reggeli és főképp kik a vendégei?

Csak délutánig vagyunk nyitva, ez kifejezetten bruncholós hely. A közönségünk főleg a fiatalabb korosztályból kerül ki, sok Pécsett tanuló külföldi egyetemista jár hozzánk.  Ők adják a forgalmunk legalább felét. Az idősebb korosztály inkább otthon reggelizik, de a fiatalok már bátrabban kimozdulnak.

Önöknek a PannoniCLUBban mi a ‘buli’?

Nekünk azért tetszik ez az együttműködés, mert bekerülünk a hírekbe, ráadásul egy olyan vendégkört tudunk elérni, amely egyébként nemigen jönne el hozzánk. A PFZ pedig azzal a réteggel kerül kapcsolatba, akik eddig nemigen jártak hangversenyre. A PFZ az egyik legerősebb kulturális márka a városban. Nagyon nívós, kreatív a menedzsment is, és úgy gondolom, mi se vagyunk rosszak a gasztronómia területén. Ezzel az együttműködéssel egymást erősítjük.

Ez Önöknek jó üzlet, vagy csak valamivel az önköltség fölött dolgoznak?

Ebben a programban nem az az elsődleges célunk, hogy a forgalmunkat erősen növeljük és hatalmas profitunk legyen. Sokkal fontosabb, hogy valami különlegeset tudunk csinálni. Ez a sorozat a szakácsainknak megmozgatja a fantáziáját, nagyobb kedvvel dolgoznak, és minden vendégünknek tudunk kínálni valami különlegességet. Azt tervezzük, ha egy erre a programra kitalált fogás népszerű lesz, az továbbra is az étlapon marad. De lehet más haszna is. Az előző, bécsi menü kapcsán például kapcsolatba kerültünk a Fekedi Stifolder nevű céggel, akik az országban a legjobb paprikás szalámit csinálják. Könnyen lehet, hogy a további estek is új beszállítói kapcsolatokat, és kínálatunk bővülését eredményezik majd.

És miért fontos ez a program a PFZ-nek?

Ők szeretnék a programjaikat a Kodály Központ falain kívülre is kitolni. Azon dolgoznak, hogy az úgynevezett komolyzene minél szélesebb közönségréteggel kerüljön kapcsolatba. Ehhez megfelelő terepet kínál a Belváros szívében működő vendéglátóhely. És akik megvásárolnak egy ilyen exkluzív bérletet, azok nagy eséllyel nyitottak lesznek gasztronómiai kalandokra is. És persze ma egy ilyen esemény elképzelhetetlen sok-sok fotó nélkül, amelyekből a PFZ is posztol jónéhányat – nem is beszélve a résztvevőkről.

A PannoniCLUB tagjai Rómában randevúzhatnak
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top