+ Ökológia

David Attenborough elmondja, miért ül majd az emberek székében

David Attenborough szerint katasztrofális következményekkel járna bolygónkra, ha nem sikerül feltartóztatni a klímaváltozást.

David Attenborough fogja elfoglalni az “emberek székét” az ENSZ éghajlatváltozási keretegyezményének 24. ülésén, amelyet december 2. és 14 között tartanak a lengyelországi Katowicében – adta hírül szerdán a BBC News honlapja.

A világhírű brit természettudós e menőségében beszédet is mond, amelyben az embereknek a klímaváltozásról kifejtett véleményét fogja tolmácsolni a nemzetközi tanácskozás résztvevőinek.

“Az emberek széke azt jelenti, hogy elfoglalója szerte a világról több százmillió olyan embert képvisel, akiknek életére hatással van a klímaváltozás. Azért ül ott, hogy emlékeztesse a konferencián dolgozó politikusokat, valamint a kormányokat és más irányítókat, hogy ez az intézmény nem egy elméleti vállalkozás, nem egy vákuumban dolgoznak. Valódi emberek jövőjével van dolguk”

– mondta a BBC-nek adott interjújában Attenborough.

A természettudós, aki szerint katasztrofális következményekkel járna bolygónkra, ha nem sikerül feltartóztatni a klímaváltozást, az emberek véleményének összegyűjtésére videokampányt indít. Arra kér mindenkit, hogy mondja el véleményét, tapasztalatait a klímaváltozásról egy online közvélemény-kutatás keretében és a közösségi médiában, felhasználva a #TakeYourSeat hashtaget.

David Attenborough elmondja, miért ül majd az emberek székében
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top