+ Film

Az Oscar-díjas színésznő okos megoldást javasolt a zaklatások megelőzésére

Mira Sorvino a MeToo-mozgalom aktivistája szerint a megelőző oktatás lehet a megoldás a szexuális zaklatások elleni küzdelemben, mert az hatásosabb, mint a szexuális ragadozók kipellengérezése.

Az Oscar-díjas színésznő (Hatalmas Aphrodité) egy éve az elsők között vádolta meg Harvey Weinstein hollywoodi filmmogult szexuális visszaéléssel, és a zaklatási botrány kipattanásától nem változott elszántsága.

Mint mondta: diákokkal akar foglalkozni – a kisebbektől egészen az érettségizőkig -, hogy tudatosítsa bennük, mit jelent a beleegyezés és milyen jogaik vannak. Így a fiúk, ritkábban lányok, felnőve nem követik majd el ezeket a szörnyű bűntetteket – fűzte hozzá.

Sorvino arról is beszélt, hogy az utóbbi évben változott a viselkedéskultúra, de úgy érzi, még korántsem értek az út végére, és a változást hátráltatja, ha a helytelen viselkedésnek teret adnak a szórakoztatóiparban.

Példaként említette, hogy a nyolcvanas évek olyan filmjei, mint a Tizenhat szál gyertya, a Malackodók vagy a Party zóna nem láttak problémát a randin elkövetett szexuális erőszakban, ráadásul a nőkre hárították a felelősséget azzal, hogy túl sok alkoholt ittak.

„Az én generációm srácai ezeken a filmeken nőttek fel, én is ezeket néztem, de meg kell változtatnunk a kultúrát. Nem lehet megoldás a büntetés, a pellengérre állítás, a megelőző nevelés a kulcs. Nem akarjuk, hogy bárki áldozattá váljon”

– fogalmazott a színésznő.

Sorvino azt is szeretné elérni, hogy az Egyesült Államok alkotmányába egy éven belül bekerüljön a női egyenjogúság garantálása.

„Őrület, hogy az alkotmány nem nyilvánítja ki a nők egyenjogúságát”

– hangsúlyozta a filmsztár.

1 hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top