+ Film

Pótvetítéseket is tartanak a nagy érdeklődés miatt a Verzió Filmfesztiválon

Óriási az érdeklődés a november 6-án indult a 15. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál iránt: a második napon már tizenöt vetítésre elkelt az összes jegy! A Kettévált országból pótvetítést tartanak.

A fesztivál vetítései november 7-én, csütörtökön indultak a budapesti Toldi, Művész és Kinó Café mozikban. Ezen a napon A Toldi moziban teltházas vetítésen láthatták a nézők Tuza-Ritter Bernadett Oscar-nevezés közelébe került, sokszorosan díjnyertes filmjét, az Egy nő fogságbant, melyet kerekasztalbeszélgetés kísért a rendezővel és a téma szakértőivel. Szintén teltház előtt vetítették a Wapikoni barátai kanadai rövidfilmes összeállítást, mely után Isabelle Poupart, kanadai nagykövet és Manon Barbeau, a Wapikoni program alapítója beszélgetett a kanadai nők helyzetéről.

A Fesztivál további vetítései közül az alábbiak teltházasak:

NOV 8

Toldi

15:30 Diákfilmes válogatás: Megint elfelejtettem nefelejcset hozni / Anya fegyverben / Holló / Az ő hangjuk

18:00 Meuthen pártja —– újabb vetítés: NOV 9 Művész 17:30 + Q&A !

21:00 Üdvözöljük Szodomában —– újabb vetítés: NOV 11 Kino 16:00 + beszélgetés !

Üdvözöljük Szodomában

Művész

18:00 – Első szerep —– újabb vetítés: NOV 11 Művész 18:00 !

20:30 – Az ellenség gyermekei – Edith Eva Eger

Kino

18.15 – Erdők ideje ——- újabb vetítés: NOV 9 Toldi 16:00 + beszélgetés !

Erdők ideje

NOV 9

Toldi

19.15 – Nagyi projekt

Kino

19:00 Farkasok szabadon —– korábbi vetítés: NOV 8 Toldi 16:00 + Q&A !

NOV 10

Toldi

15:30 Könnyű leckék

17:30 Kettévált ország ——– újabb vetítés: NOV 11 Toldi 12:30 !

20:00 Munkáshalál ——— újabb vetítés: NOV 11 Művész 14:00 !

Munkáshalál

Kino

18:00 – Watani, a hazám

NOV 11

Művész

20:00 Élete virágja —– korábbi vetítés: NOV 10 Kino 16:00 !

DokSzakMA és kerekasztalbeszélgetések

A három napos DokSzakMA program utolsó, pénteki etapja délután 2-től 4-ig tart, témája: Forgalmazási kihívások a dokumentumfilmesek előtt. Résztvevői neves nemzetközi és magyar forgalmazási szakemberek:

Aleksandar Govedarica (Syndicado Film Sales), Kanada
Bohdan Blahovec (KineDok), Csehország
Böszörményi Gábor (Mozinet), Magyarország
Donáth Péter (Elf Pictures), Magyarország
Molnár Kata Orsolya (Soldivision), Magyarország
Székely Dorottya (Dogwoof), Nagy Britannia

moderátor: Szirony Szabolcs

Az esemény nyilvános és ingyenes, de regisztrációhoz kötött a helyek korlátozott száma miatt. A regisztrációhoz kérjük töltse ki az itt elérhető űrlapot. Bővebb információért írjon az industry@verzio.org email címre.

Kerekasztalbeszélgetések

A fesztivál első napjai után további izgalmas kerekasztalbeszélgetések várják az érdeklődőket. November 9-én, pénteken a Toldi moziban az Erdők ideje után film rendezője, François-Xavier Drouet és Gálhidy László, a WWF munkatársa beszélget Környezet vs. gazdasági fejlődés témában, Logan Strenchock, a CEU fenntarthatósági munkatársa moderálásával.

Hosszú évszak

Ezt a Hosszú évszak című film vetítése és beszélgetése követi, Bizonytalanságban élni: menekülttáborok címmel. A kerekasztal résztvevői: Jelle Redeker, a Hosszú évszak vágója, Amani Suleiman és az UNHCR Central Europe képviselője. Moderátor: Müllner András, ELTE Média és Kommunikáció Tanszék. Mindkét beszélgetés nyelve angol, magyar szinkrontolmácsolást biztosítunk.

November 10-én, szombaton további fontos témák lesznek terítéken. A figyelem csodája című film koradélutáni vetítését követi az Értelmi fogyatékkal élők oktatása és társadalmi integrációja témájú beszélgetés. Résztvevői: Tausz Katalin, az UNICEF képviseletében, Dely Réka és Vellai Zsolt, a Nem Adom Fel Alapítványtól, és Cedric Blanc, a filmbeli gyereknevelési intézményt üzemeltető Verdeil Foundation képviselője. Moderátor: Báthory Noémi (ÉFOÉSZ).

Sárga csizmák a jövőből

Lehet-e tenni a klímaváltozás ellen? Ezt a kérdést járja körül a Sárga csizmák a jövőből című film alkotója, John Webster, akivel Tömöri Balázs „Bob”, a Greenpeace munkatársa beszélget. Moderátor: Hevesi Flóra, Greenpeace. Mindkét beszélgetés nyelve angol.

November 11-én, vasárnap pedig megtudhatjuk, mi történik levetett elektronikus hulladékainkkal. Az Üdvözöljük Szodomában című film vetítése után Hová kerül az okostelefonod? Az elektronikai hulladék feldolgozásáról címmel szervezett beszélgetésen Simon Gergely, a Greenpeace munkatársa és Tihanyi Ervin, az Intermetal Recycling képviselője osztja meg tapasztalatát a ghánai pokolról, melyet mindketten személyesen is megjártak. Moderátor: Logan Strenchock, a CEU fenntarthatósági felelőse. A beszélgetés nyelve angol.

Záróest / Díjátadó ünnepség

November 10-én, szombaton 19.30-kor a Toldi moziban Oksana Sarkisova fesztiváligazgató és a zsűri tagjai kihirdetik az alábbi kategóriák nyerteseit:
Közönségdíj
Legjobb Diák- és elsőfilm
Legjobb Emberi Jogi Film

A felszabadulás napja

A díjátadó ceremóniát követi a Fesztivál zárófilmje A felszabadulás napja, mely a kultikus jugoszláv punkrock zenekar, a Laibach észak-koreai koncertútját mutatja be. A vetítés után Ugis Olte és Morten Traavik rendezőkkel és Ivan Novakkal, a film főszereplőjével és a Laibach zenekar tagjával beszélget Oksana Sarkisova fesztiváligazgató.

A záró ceremóniára és a filmvetítésre jegyek korlátozott számban kaphatók, kizárólag Verzió bérlettel. 0 Ft-os helyjegyet a Toldi pénztárában lehet kiváltani. A Záróest után Díjátadó after party az Empathy Caféban a Küss Mich dekadens diszkójával. 23:00-02:00-ig a Záróest vendégeinek és Verzió jeggyel és bérlettel rendelkezőknek zártkörű és ingyenes. A férőhely limitált!

A Fesztivál november 11-én, vasárnap ismét levetíti a nyertes filmeket a Toldi és a Művész mozikban. A díjazott filmekről a honlapon vagy a Fb oldalról lehet tájékozódni.

Koncertek

A fesztivál ideje alatt esténként a Toldi Klubban koncertek és DJ-szettek várják a kikapcsolódni vágyókat. November 9-én, pénteken 23:30-kor kezdődik a Nightdrive funk, house, elektronika, hip-hop mixe, november 10-én, szombaton 23:00-tól pedig a WOW-wmnonwmn várja a lazulni vágyókat Jacey Dawn fellépésével. November 11-én, a fesztivál utolsó napján, vasárnap délelőtt 11-kor az Angry Bird kórusa című film vetítése után családi éneklésre invitál mindenkit a fesztivál a Magamnál jobban 2.0 Kórus. Vasárnap este 22:00-kor kezdődik a fesztivál záróbulija Dirty Job tematikával, az International Love Affair dj szettjével.

A 15. VERZIÓ filmfesztivál teljes programja megtalálható a honlapon, a műsorbontással együtt.

Pótvetítéseket is tartanak a nagy érdeklődés miatt a Verzió Filmfesztiválon
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top