+ Színház

Csernus Mariann színművészt köszöntötték 90. születésnapján

fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kedden ünnepelte 90. születésnapját Csernus Mariann Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzeti Színház és a Pesti Magyar Színház érdemes művésze, akit ebből az alkalomból barátai és munkatársai meglepetés születésnapi köszöntővel üdvözöltek.

“Úgy látszik, valahogy olyannak tettek ide erre a világra az én őseim, hogy akkor is létezni tudjak és képes legyek, ha ennyi minden batyut kell a hátamon vinnem”

– mondta a színművész, akit élete során sok veszteség ért.

MTI/Balogh Zoltán

Csernus Mariann fél évszázadon át volt a Nemzeti Színház tagja. Olyan emlékezetes szerepekben láthatta a közönség, mint a Bánk bán Melindája, vagy Madách Imre Cippórája.

“Olyan elképesztően sűrű élet, olyan döbbenetes életbölcsesség, tapasztalat és humor jellemzi, szarkasztikus, maró humor, ami egyszerűen utánozhatatlan, és mindenhez ad tartást, amivel ő rendelkezik”

– mondta az ünnepeltről Guelmino Sándor rendező.

Csernus Mariann 2000-ben csatlakozott a Magyar Színház társulatához. Önálló estjét, amely a Károlyi-féle Vizsolyi bibliát dolgozza fel, több mint ötszázszor tűzték műsorra.

Az idős színművész jelenleg is játszik a Magyar Színház Házasságon innen, házasságon túl című előadásában, színpadi és filmes szerepei mellett pedig könyvfordítóként és pszichológiai művek írójaként is ismert.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top