+ Színház

A nap fotója: Szobrot állítottak Fedák Sári színésznőnek

Fedák Mária Lujza, Fedák Sári színésznő testvérének Venezuelában élő unokája (j) Fedák Sári egészalakos szobra mellett az avatóünnepségen a művész szülővárosában, Beregszász főterén.

Fotó: MTI/Nemes János

Ünnepélyesen felavatták Fedák Sári egészalakos szobrát a színésznő születésnapján, pénteken szülővárosa, Beregszász főterén.

Mihajlo Kolodko ungvári szobrász alkotása a beregszászi színház épülete előtt látható, a szoborkompozíció egy négy méter magas mészkőoszlopból és rajta a fehér márványpadon ülő Fedák Sári életnagyságú bronzalakjából áll.

A szoborállítás ötlete Szűcs Nellinek, a beregszászi és a Nemzeti Színház színésznőjének a fejéből pattant ki.

MTI/Nemes János

Szűcs Nelli: Fedák Sári életútja megerősíti, hogy a hűség és a ragaszkodás a szülőföldhöz valódi érték, amelyből meríteni lehet, ami erőforrásként szolgál a mindennapok küzdelmeihez. A színésznő köszönetét fejezte ki a többi között a Bethlen Gábor Alapkezelőnek, hogy támogatta Fedák Sári szobrának – Mihajlo Kolodko ungvári szobrász alkotásának – az elkészítését.

Az avatóünnepségen, amelyet a beregszászi színház fennállásának 25. évfordulójára szervezett III. Nemzetközi Sztalker Színházi Fesztivál keretében valósult meg, részt vett és felidézte a Fedák Sárival kapcsolatos emlékeit a színésznő testvérének Venezuelában élő unokája, Fedák Mária Lujza.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top