+ Film

Julia Louis-Dreyfus kapta az egyik legjelentősebb amerikai művészeti díjat

Harmincöt éves színészi pályafutással és két nagy sikerű tévésorozat főszerepével a háta mögött idén Julia Louis-Dreyfus kapta meg vasárnap a Kennedy Központ Mark Twain-díját, az Egyesült Államok egyik legjelentősebb művészeti elismerését.

Az 57 éves Louis-Dreyfus az 1990-es évek népszerű Seinfeld-tévésorozatával futott be. Karrierje alatt hat egymást követő évben nyerte el az Emmy-díjat az HBO politikai szatírájában, Az alelnökben nyújtott alakításáért. A színésznő kilencszer vehette át a hollywoodi színészcéh (SAG) díját, megkapta a Golden Globe-díjat és a Peabody-díjat is.

A vasárnap esti díjátadó ceremónián olyan hírességek köszöntötték, mint Jerry Seinfeld, Stephen Colbert és Tiny Fey.

Louis-Deyfus korábban bejelentette, hogy mellrákban szenved, és kezelései miatt Az alelnök című sorozata hetedik évadának forgatását el is halasztották.

A színésznő a Mark Twain-díj 21. díjazottja lett, tavaly David Letterman vehette az elismerést, korábban pedig Bill Murray, Richard Pryor, George Carlin, Lily Tomlin, Neil Simon, Tina Fey, Carol Burnett, Ellen DeGeneres és Eddie Murphy is elnyerte.

A díjat olyan művészeknek adományozzák, akik humorukkal Mark Twainhez hasonlóan jelentős hatást gyakorolnak az amerikai társadalomra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top