+ Képzőművészet

Ledarálta magát az 1 millió fontos festmény az árverésen

Keresés a weben

Kifizeti a múlt heti londoni aukción önmagát megsemmisítő banksy-kép egymillió fontos árát a győztes licitáló – jelentette be a Sotheby’s árverési ház.

A Girl With Baloon (Lány léggömbbel) című képért folyó licitharcot egy európai gyűjtőnő nyerte meg 1,04 millió fontos ajánlattal. Ám alighogy lecsapott a kalapács, az aukció résztvevőinek elképedésére a kép keretébe épített önmegsemmisítő ledarálta az alkotás alsó felét.

A kép most már a Love is in the Bin (Szerelem a szemétben) címet viseli, és Banksy ügynöksége hitelesítette is – közölte a Sotheby’s, amelynek szakértői úgy értékelték, hogy Banksy nem elpusztította egy képét, hanem egy újat alkotott.

A magát felfedni nem kívánó gyűjtő most úgy döntött, hogy kifizeti az összeget, mivel ez az első olyan műalkotás, amely egy árverésen született.

“Amikor lecsapott a kalapács, és a mű ledarálta magát, először megdöbbentem, de aztán lassan megértettem, hogy az enyém lehet a művészettörténet egy darabja”

– idézte a vásárlót a Sotheby’s.

A valódi személyazonosságát titkoló graffitiművész Girl With Baloon című alkotása először egy londoni ház falán jelent meg, később azonban számos nyomat készült belőle, és a művész egyik legismertebb képe lett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->