+ Irodalom

3,5 milliós könyvtárbővítési pályázat

Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási pályázat, 2018.

Mint azt az elmúlt évek felmérései – többek között a Pisa tesztek – mutatják, nemzetközi összehasonlításban a magyar diákok szövegértése jelentősen elmarad az európai átlagtól. A hazai egynyelvű szótárkiadás piacvezetője, TINTA Könyvkiadó érezve felelősségét – a maga eszközeivel és
lehetőségeivel – segítséget nyújt a magyar ifjúság nyelvi kultúrája színvonalának emelésére.

A TINTA Könyvkiadó a 2018. október 8-án kiírta a Wekerle Sándorról elnevezett könyvtárbővítési pályázatot 3,5 mFt-os keretösszeggel. A kiadó 65 új, ill. a közelmúltban megjelent nyelvkönyvet, szótárt vont be a pályázatba. A TINTA Könyvkiadó a Wekerle Sándor könyvtári állománygyarapítási és könyvtárbővítési pályázata segítségével az iskolai és a közkönyvtárak 50%-os pályázati támogatással szerezhetik be az MTA által kitüntetett új magyar szótárakat, kézikönyveket. A kiadványok mindegyike hatékonyan segíti a nyelvi kultúra fejlesztését, az anyanyelvi kompetencia növelését, a szövegértést.

Nyelvészeti folyóiratok és pedagógiai szaklapok méltató ismertetéseket közöltek a szótárak magas színvonaláról, a szerzők közül több elnyerte az Arany Penna díjat.

A Wekerle Sándor állománygyarapítási és könyvtárbővítési pályázatról további információ található a következő címen: www.tintakiado.hu

A pályázat letölthető innen is:
http://tintakiado.hu/palyazat

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Mahir Kara szerint:

    A könyvtárak, csak bestseller baromságokat vesznek meg „ezeket keresik”! Vagy kormány küldi az „új támogatott” liblingjeit! Értelmes, fontos, ne keress! Nem lelsz!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top