+ Film

Ha látta volna szegény Robin Williams, hogy kapkodják szét személyes holmijait?

Robin Williams

Robin Williams amerikai filmsztár díjai, filmes relikviái és személyes tárgyai mintegy 6,1 millió dollárért (1,7 milliárd forint) keltek el a Sotheby’s New York-i árverésén.

Előzetesen kevesebb mint a felét, 3 milliót vártak a kollekcióért.

A csütörtök este árverésre bocsátott tárgyakat Williams és második felesége, Marsha Garces Williams producer gyűjtötték össze több mint húsz évig tartó házasságuk alatt. A pár 2010-ben vált el.

A színész négy Golden Globe-díja közül az, amelyiket a Jó reggelt, Vietnam! című 1987-es filmben nyújtott alakításával nyert el, 27 ezer 500 dollárt ért a nyertes licitálónak. Eladási árát előzetesen 15-20 ezer dollárra becsülték.

A műtőr, amelyet az 1991-es Hook című film forgatásakor használt a színész, 4750 dollárért kelt el. Az elárverezett tárgyak között műalkotások, karórák, bútordarabok és ékszerek is szerepeltek.

A befolyt összeg egy részét jótékony célokra fordítják, a Williams által támogatott szervezetekhez köztük a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezethez és a sérült veteránok alapítványához utalják.

Az Oscar-díjas sztár 2014 augusztusában, 63 évesen vetett véget életének észak-karolinai otthonában. A népszerű színész, komikus váratlan halála az egész világon megrázta rajongóit.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top