+ Zene

Világsiker a Mindenki című filmben szereplő magyar gyerekkórus

Nagy sikerrel lépett fel a franciaországi Senlisban a budapesti Bakács téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa. A Mindenki című Oscar-díjas kisfilmből, Deák Kristóf alkotásából ismert gyermekkart a Cziffra Alapítvány hívta meg hangversenyezni.

„Öröm volt látni, hogy Molnár Mónika vezényletével az együttes milyen hamar meghódította az alapítvány rendezvényeinek helyet adó Saint-Frambourg-kápolna közönségét”

– mondta Havasi János.

A kórus magyar, francia, német és angol szerzők műveit adta elő szombat esti koncertjén, műsorukat hangszerszólóval és -trióval színesítették. Az est második felében közösen énekeltek a helyi iskola kórusával.

Molnár Mónika elmondta, a film Oscar-díjának kihirdetése óta nyolcvan hazai és külföldi szereplésük volt. A filmvásznon látható kórusból már csak egy kislány tagja az együttesnek, de júniusban ő is ballagni fog.

A magyar diákok öt napot töltenek a vendéglátó családoknál a Párizshoz közeli Senlisban. Házigazdáik gazdag programmal, sok kirándulással teszik emlékezetessé franciaországi napjaikat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top