+ Zene

Boban Markovics Budapestről forgatott imázsvideót – nézz bele!

Boban Marković

Boban Markovics legújabb videoklipjének címe MRAK, vagyis Sötétség.

A Dunán hajózik a legendás szerb trombitás

A budapesti zenei és éjszakai élet, a romkocsmák ihlették Boban Markovics legújabb videoklipjét, amelynek címe MRAK, vagyis Sötétség. Boban egyik kedvenc városa Budapest, itt lép fel legszívesebben, és ha teheti, elmerül a pesti éjszakában. A klipben a zenekar a balkáni fúvós muzsika legjobbjával szórakoztatja a dunai hajósokat és a teljes várost! A Mrak című szám egy előzetes Boban új lemezéről, amelyet november 28-án mutat be a BOK Csarnokban 100 lábú cigányzenekarával, vagyis több mint 50 zenészével együtt!

Kusturica-filmekről a legtöbbünknek Boban Markovics ugrik be, és talán nincs is olyan kontinens, ahol ne ismernék a szerb trombitavirtuóz nevét, vagy legalábbis ne dúdolnák a dalait. Zenekara, a Boban Marković Orkestar több százezer eladott lemezzel büszkélkedhet, tízezrek követik örömzenélésüket bárhol is játszanak Európa-szerte. A gazdag nyári turné után Bobanék felvették új lemezüket.

„A balkáni rézfúvós zene olyan hangzásvilág, melyet különböző kultúrák formáltak, s amelynek európai és ázsiai gyökerei egyaránt vannak. A Boban Marković Orkestar zenéjében felfedezhetők a szerb, bolgár és cigány hatások, melyek keverednek a különböző európai zenei stílusokkal, a török, a zsidó és más etnikumok zenei tradícióival. Úgy is mondhatjuk, hogy világzenét játszunk, melynek alapja a tradicionális cigánymuzsika és az ősi balkáni blues. Ettől olyan egyedi az egész.”

(Boban Markovics)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top