+ vallás

Ferenc pápa vizsgálatot indított a Sixtus-kápolna kórusa ellen

A Sixtus-kápolna énekegyüttest 1471-ben alapították, a kórus énekel a pápai miséken…

Megerősítette a Vatikán a sajtóértesüléseket, hogy pénzügyi visszaélések miatt vizsgálat folyik a Sixtus-kápolna kórusa, a világ legrégebbi, több mint fél évezrede alapított énekkara ellen.

A Vatikán sajtóosztályának közleményéből csak annyi derül ki, hogy a Ferenc pápa által engedélyezett vizsgálatot hónapokkal ezelőtt indították „egyes gazdasági-adminisztratív ügyekben”, és az jelenleg is folyik.

A La Stampa napilap úgy értesült, hogy csalás, sikkasztás és pénzmosás gyanúja merült fel a világhírű Coro della Cappella Sistina két vezetője ellen, Michelangelo Nardella adminisztratív igazgató és Massimo Palombella szaléziánus esperes, a társulat művészeti vezetője ellen.

Az újság szerint a két igazgató számlát nyitott az egyik olasz banknál a koncertekből származó bevételek letétbe helyezésére, de a pénzből személyes kiadásaikat fedezték.

Nadellát júliusban egy más szabálytalanság miatt már felfüggesztették tisztségéből. A kórus nyári egyesült államokbeli turnéját júliusban minden hivatalos magyarázat nélkül törölték.

A Sixtus-kápolna énekegyüttest 1471-ben alapították, a kórus énekel a pápai miséken, emellett koncertezik szerte a világban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top