+ Film

A Sony Pictures Classics már megvette Nemes-Jeles László új filmjét

A Napszállta, Nemes-Jeles László második nagyjátékfilmje nem csak Észak-Amerikát, de Ausztráliát is meghódíthatja.

A Saul fia Cannes-ban nagydíjat nyert, majd a legjobb idegen nyelvű filmként Oscart, később BAFTA-t is kapott, így nem csoda, hogy nagy várakozás előzi meg az új Napszállta című filmet, amely a velencei filmfesztiválon fog debütálni. A film operatőre Erdély Mátyás, zeneszerzője az azóta elhunyt Melis László, sound designere Zányi Tamás, casting directora Zabezsinszkij Éva, díszlettervezője Rajk László, jelmeztervezője Szakács Györgyi.

A Napszállta Velencét és Torontót követően a 62. Londoni Filmfesztivál versenyprogramjába is meghívást kapott.

„Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmje. 1913 nyara, Budapest – a béke utolsó napjai. Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból.
Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa. Írisz számára egyedül a tündöklő Leiter Kalapszalon tűnik biztos pontnak, de a ragyogás mögött a legsötétebb titok tárul fel. ” – írja filmismertetőjében a Port.hu.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top