Archív

Elhunyt Spindler Béla

A kaposvári Csiky Gergely Színház Facebook-oldalán tudatta a halálhírt. Spindler Béla hatvanhárom éves volt.

Spindler Béla 1974 és 1978 között tanult a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, 1978-tól 2002-ig a Csiky Gergely Színház, 2002 és 2003 között a Vidám Színpad, majd 2009-ig között a Nemzeti Színház tagja volt, 2009-től ismét a kaposvári társulatban játszott, amelynek 2014-ben lett örökös tagja.

A művész 1992-ben és 1993-ban a Magyar Színészkamara ügyvivőjeként is dolgozott.

A Csiky Gergely Színház felidézte, hogy Spindler Bélát számos emlékezetes szerepben láthatta a közönség: volt Mágnás Miska, Tom Jones, Fóti alezredes a Kihallgatásból, az Üvegcipő Sipos ura, valamint Sweeney Todd, Fleet Street véreskezű borbélya is.

A színművészt a teátrum saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek – olvasható a közösségi oldalon.

***

Pozsgai Zsolt így reagált a közösségi oldalon:

„Kiváló színésztől olvastam a hírt: azt írta, elment az egyik legnagyobb magyar színész. Így igaz. Elment AZ EGYIK LEGNAGYOBB MAGYAR SZÍNÉSZ. Spindler Bélaval sokat, sokszor akartunk együtt dolgozni./Az alább csatolt trailert nagyon sokat néztem, könnyesen, szeretettel. /Egy nagyszerű előadásban ez meg is valósult. Utána terveztünk tovább, a betegsége miatt halogattuk a közös tervünket. Most nincs már az a színház sem, ahol olyan boldogan voltunk együtt, nincs meg a terv, és nincs meg Béla sem. Tegnap egy temetés Pesten, este egy megrendítő búcsúztató Pécsett, ma egy újabb barát elvesztése. Pár napja temettük Jocót. Csak állok, nézek körbe. Csend mindenhol. Rémületes csend. Hol vagytok? Hova mentek, barátaim?…”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top