+ Életmód

Sokkterápiával trenírozzák a szuperexpressz karbantartóit

Működésének több mint 50 éve alatt egyetlen súlyos baleset sem történt vonalain.

fotó: Getty

Védelmébe vette egy japán vasúttársaság rendszeres biztonsági gyakorlatának azon részét, amikor a karbantartóknak az óránkénti 300 kilométeres sebességgel haladó sinkanzen szuperexpressz vasúti pályája mentén kell ülniük egy alagútban.

 Ennek a gyakorlatnak az a célja, hogy a karbantartó személyzetet megtanítsa arra, hogy munkájuk minden egyes része fontos

– közölte a JR West vasúttársaság szóvivője az AFP francia hírügynökséggel. Az illetékes hozzátette, hogy a vállalatnak nem áll szándékában változatni a gyakorlaton.

A vasúttársaság mintegy 190 karbantartója vett már részt a gyakorlaton, amelyet 2016-ban vezettek be azután, hogy előző évben a szuperexpressz egy külső borítója menet közben lerepült a szerelvényről. A vasúti pálya menti tartózkodással azt akarják érzékeltetni a karbantartókkal, hogy milyen gyorsan halad a sinkanzen, és ezért milyen komolyan kell venni a munkájukat.

A helyi sajtó szerint a gyakorlat nem nyerte el számos alkalmazott tetszését.

Ez egy borzalmas tapasztalat

– idézte egyiküket a Tokyo Shimbun napilap. A Mainichi napilap által idézett karbantartó szerint a gyakorlat nem más mint „nyilvános közostorozás”.

A naponta több százezer utast szállító, 1964 óta működő sinkanzen híres a menetidő pontos betartásáról és biztonságosságáról. Működésének több mint 50 éve alatt egyetlen súlyos baleset sem történt vonalain.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top