+ Színház

Elhunyt Székhelyi József

Székhelyi József hosszú, súlyos betegsége alatt sem hagyta magára közönségét, még idén júliusban is játszott a Szerelmes Shakespeare című produkcióban.

Elhunyt 71 éves korában Székhelyi József Jászai Mari-díjas színművész, rendező – tudatta Facebook-oldalán az Élet Menete Alapítvány, amelynek a művész az egyik alapítója volt.

Székhelyi Józsefet súlyos betegség után érte a halál szerdán. Székhelyi Józsefet a Madách Színház és Szeged önkormányzata saját halottjának tekinti, temetéséről a családdal egyeztetve intézkednek.

Székhelyi József 1946. november 24-én született Budapesten. Pályafutása alatt játszott a kecskeméti Katona József Színházban, a Madách Színházban, a Nemzeti Színházban, a Pesti Magyar Színházban, az Arizona Színházban és a Soproni Petőfi Színházban. 2003 és 2008 között főigazgatóként irányította a Szegedi Nemzeti Színházat és a Szegedi Szabadtéri Játékokat.

A Madách Színház közleményében felidézte, hogy a Jászai Mari-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével és Tisztikeresztjével kitüntetett színművész 1971-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a kecskeméti Katona József Színházba szerződött. 1983-ban lett a Madách Színház tagja, ahol haláláig igen sok sikeres szerepet játszott. Többek között Shakespeare Tévedések vígjátékában, a Szeget szeggelben, Drizic Dundo Maroje című művében vagy Brecht Koldusoperájában láthatta őt a közönség. Székhelyi József keltette életre a gyermekek kedvencét, Vuk nagybátyját, Karakot is.

“Székhelyi József hosszú, súlyos betegsége alatt sem hagyta magára közönségét, még idén júliusban is játszott a Szerelmes Shakespeare című produkcióban”

– olvasható a Madách Színház közleményében.

“Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata és a Szegedi Nemzeti Színház mély megdöbbenéssel értesült Székhelyi József színművész, a Szegedi Nemzeti Színház korábbi igazgatója, Szeged város Pro Urbe-díjas művésze haláláról”.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Komisszárok komisszárja

  2018-08-23 - 14:17

  1. A Párhuzamos Társadalom Külön Bolygóján kitenyésztett “mindenki Jocója” és hasonló formulákat szíveskedjenek elfelejteni. Székhelyi József halála érzelmileg mindössze néhány száz embert érint a magyar népesség tízmillónyi populációjából. Kuss, mocsadék, hazug, elfogult, önfeldicsérő zsidómédia, belterjes zsidómaffia.
  2. Hát mit képzelnek maguk. El kéne számolni a dicsőséges SZDSZ szétrohadásával. Azzal, hogy a magyar nép elküldte a picsába ezt a bandát, és szétrohadt minden, ami ehhez a bizniszideológiához fűződött. Székhelyi elszámolt ezzel a kapcsolattal? Nem! Elnézést kért a bukásért, kudarcért? Nem! Mindig a másik a hülye, ugye? A mutatványosbódés, cirkuszi bohóc zsigerből veszi a szájára és fordítja ki-hamisítja meg a Himnusz sorait – hát… Tokaj vesszeje most egy jó nagy pofont adott a mutatványosnak, akkorát, hogy lerepült a porondról.
  3. Az is a liberális világnézetetek, meghamisított világotok alaptörvénye, hogy dohányozni jó? És mindvégig lehet is ezt propagálni? Az önpusztítást, a hülyítést, a züllést, a szarságot? A gyökértelen kapzsi geciséget? Hát miért nem szóltatok rá dicső kiválasztott, abszolút példamutató, isteni, kiválasztott lovagotokra – hogy ne dohányozz!!! És még ti képzelitek magatokról, hogy a világ népei felett álltok?
  4. Borgula! (másként Kopernyó Gülüszem) Miért hangsúlyozod állandóan a csicskamédiádban, hogy te zsidó vagy!? Szerinted ha mostantól kezdve mindenki bejelentené a megszólalása előtt a 9.550 ezer emberből, hogy ő nem zsidó – mi történne? Mondanom se kell, hogy mind náci lenne. Hát mit képzelsz magadról, te kettős mércés geci? A saját tetteid tükörellentettjét is vedd már figyelembe, mielőtt kiköltözöl Izraelbe. Nincs probléma a zsidóságoddal, amíg nem vagy szemtelen, erőszakos, nagyképű, lekezelő. Amíg nem küldünk el a picsába. Mondjuk Gázába az arabok ellen harcolni. Ott a te helyed. Ott védd és ápold a zsidó hagyományokat és érdekeket, azok után, hogy szétvertéteka amgyar hadsereget – és nem látom, hogy tiltakoztál volna ez ellen. De azzal nyilvánosan dicsekszel, hogy voltál izraeli katona. Hát ez eszem megáll! Hát ti hol éltek? Nem látom az “Izraeli gyarmat”-táblát a megmaradt trianoni magyar államhatárokon.
  5. Na szóval, “Joci”. Jó pihit, és nyugi, három nap után már a kutyát sem érdekled. Azt kaptad, amit megérdemeltél. Ez az igazság.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top