+ Zene

Kozma Orsi, Dés László, Zséda és Novák Péter egy színpadon a Müpában

Az este keretét Orsi négy szólólemezének számára legfontosabb dalai adják…

Kozma Orsi az egyik legizgalmasabb magyar énekesnő, akinek nem csak a hangterjedelme, hanem a műfajokban való jártassága is széles skálán mozog. Az ország a Jazz+Az-nak köszönhetően ismerte meg a nevét, de a Cotton Club Singerst is évekig erősítette. Orsi elárulta, hogy különleges szólódalai és a Kozma Orsi Quartet legjobb számai mellett jó pár meglepetésre is számíthatunk szeptember 16-i nagykoncertjén a Müpában, ahol többek közt Behumi Dóri, Váczi Eszter, Zséda, Dés László és Novák Péter is a vendége lesz.

„Best of, girl power és nosztalgia”

– Kozma Orsi elmondása szerint ez az első három kifejezés, ami eszébe jut közelgő, Találkozások című koncertjéről. Az este nagy dobásnak ígérkezik, elég csak egy pillantást vetnünk a vendégek listájára: ugyanis az énekesnő eddigi pályájának legmeghatározóbb zenésztársai lépnek majd színpadra a Müpa Fesztivál Színházában. Köztük Dés László, akinek több musicaljében is énekelt – ilyen például az örök kedvenc Valahol Európában és A dzsungel könyve –, és aki a Jazz+Az zeneszerzőjeként és zenekarvezetőjeként is fontos szerepet töltött be az énekesnő életében.

„Vele kicsit a színházi múltamban kalandozunk, és olyan számokat válogattunk össze, amiket nagyon régen énekeltem, de olyan is lesz, amit még egyáltalán nem hallhattak tőlem”

– árulta el. Persze nem hiányozhatnak a Jazz+Az slágerei sem:

„Lesz jó pár meglepetés, például Behumi Dórival és Váczi Eszterrel nem a megszokott hangzással adunk elő dalokat”

– mesélte Orsi.

Azok is örülhetnek, akik inkább a swingre esküsznek, mert egykori Cotton Club Singers-es társaival is felidézi a közös éveket. Az ő esetükben is izgalmas pillanatokra számíthatunk, mivel a szokványos felállással szemben ezúttal három nő és egy férfi áll majd a színpadon: az est főhőse mellett Fehér Gábor, Szűcs Gabi és Zséda, azaz Zsédenyi Adrienn. A meghívottak sora ezzel még nem ért véget, Novák Péter is csatlakozik – Orsi egy ideig a Kimnowakban is vokálozott –, akinek a vendégszereplésével az énekesnő régi álma válik valóra:

„Régóta szerettem volna, hogy elénekeljünk együtt egy Rolling Stones-dalt, a másik pedig a Kimnowak Gyémántja lesz”.

Az este keretét Orsi négy szólólemezének számára legfontosabb dalai adják, így nem meglepő, hogy első három, elektropopos albumának (Egy szó, Az igazi szerep, Vulkán) szülőatyja és zeneszerzője, Szakos Krisztián is felbukkan, sőt, férje, Benedek Tamás dobos is beül a hangszer mögé pár dal erejéig. A zenei kíséretről a Kozma Orsi Quartet jazz-zenészei, Cseke Gábor (zongora), Hárs Viktor (basszusgitár) és Pusztai Csaba (dobok) gondoskodnak. Ami biztos lesz, és sosem maradhat ki egy fellépésén sem, az a Holnap című dal – kvartettes feldolgozása igazi ínyencség a fülnek -, de az Igazi szerep is elhangzik, amivel viszont már nagyon régen lépett közönség elé.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top