+ Színház

Kiosztották a Thealter színházi fesztivál díjait

Az Európai Fesztivál Szövetség EFFE-minősítését második alkalommal elnyerő művészeti fesztiválon kilenc nap alatt, 11 helyszínen, 27 alkotócsoport harminc produkcióját láthatta a közönség.

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Kokan Mladenovic rendezte produkciója, a Felhő a nadrágban című darab kapta a Thealter közönségdíját, a nemzetközi színházi fesztivál elismeréseit szombat este adták át Szegeden.

A kreatív, összművészeti nyelvért és az unikális színrevitelért a Magyar akác című produkciónak ítélték oda a fesztivál Kritikusdíját. A darabot Kelemen Kristóf színházi alkotó és Pálinkás Bence György képzőművész állította színpadra.

A Thealter önkénteseinek díját az Újvidéki Színház Hasszán aga felesége című előadása kapta, melyet Urbán András rendezett. A fesztivál Junior díját a Színház- és Filmművészeti Egyetem Félelem és fogcsikor – zenés nyomorgás a Harmadik Birodalomban című produkciója nyerte el – rendező Tárnoki Márk – a gazdagon rétegzett értelmezésért és az érett fogalmazásmódért.

Urbán András

Különdíjat ítéltek oda a minden esetben téttel bíró színészi játékért Béres Mártának, akit a Hasszán aga felesége és a Felhő a nadrágban című előadásokban csodálhatott meg a közönség; a színház arculatát és lényegét adó magas színvonalú közösségi munkáért a két nagyszerű előadással bemutatkozó celldömölki Soltis Lajos Színháznak, valamint a kivételes erőt jelentő társulati munkáért a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színháznak, amely a Shakespeare, Sonnet 66 című előadással – rendező Kokan Mladenović – mutatkozott be a fesztiválon.

Az Európai Fesztivál Szövetség EFFE-minősítését második alkalommal elnyerő művészeti fesztiválon kilenc nap alatt, 11 helyszínen, 27 alkotócsoport harminc produkcióját láthatta a közönség.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top