+ Ökológia

Harckocsikat süllyesztettek el a környezetvédők

Szidón partjaitól három kilométerre nyugatra egy hajóra felszerelt hatalmas daru engedte a mélybe szombaton a katonai járműveket.

Libanoni környezetvédők 10 kiöregedett harckocsit és páncélozott járművet süllyesztettek a Földközi-tenger mélyére, hogy búvárparadicsomot hozzanak létre a térségben és új élőhelyeket alakítsanak ki a tengeri élőlények számára.

Szidón partjaitól három kilométerre nyugatra egy hajóra felszerelt hatalmas daru engedte a mélybe szombaton a katonai járműveket. A Szidóni tengerpart barátai nevű helyi környezetvédelmi csoport kezdeményezte a víz alatti park létrehozását, és megnyerte hozzá a libanoni hadsereget, amely a katonai járműveket biztosította a projekthez.

„Ez egy búvárparadicsom lesz és olyan hely, ahol új élőhelyeket biztosítsunk a víz alatti élethez”

– mondta Kamel Kozba, a szervezet illetékese. Reméli, hogy hamarosan hínárok lepik el a járműveket.

Libanonnak mintegy kétszáz kilométernyi tengerpartja van, a térséget nem kímélte az országot évek óta sújtó szemétválság. Szidónban ugyan új hulladékfeldolgozó épült, ám ennek ellenére szeméthegyek borítják tengerpartját.

A feszültségekkel teli közeli-keleti térségben a projektnek politikai felhangja is van. A harckocsik forgatható páncéltornyát a déli ellenség, Izrael irányába állították „szolidaritásul a palesztin néppel” – közölte Kozbar.

Harckocsikat süllyesztettek el a környezetvédők
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top