+ Zene

Kiállítás nyílik minden idők legsikeresebb lányegyüttesének ruháiból

A 37 éves Alan Smith-Allison gyűjteményében ma már több száz tétel sorakozik.

Színpompás vastagtalpú cipők, állatmintás fellépőruhák és Girl Power-feliratú felsők mesélnek az 1990-es évek legendás lányegyüttese, a Spice Girls történetéről egy szombaton nyíló kiállításon Londonban.

A 37 éves Alan Smith-Allison több mint húsz éve gyűjti Mel B (Scary Spice), Victoria Beckham (Posh), Emma Bunton (Baby), Mel C (Sporty) és Geri Horner – korábban Halliwell – (Ginger) egykori színpadi öltözékeit és az együtteshez kötődő emléktárgyakat. Gyűjteményében ma már több száz tétel sorakozik.

A londoni Business Design Centre-ben létrehozott, SPICEUP című tárlaton egyebek között Girl Power-feliratú felsők, Mel B állatmintás ruhakölteményei, Ginger legendássá vált, az Egyesült Királyság zászlajának mintáját megidéző platformcipője, valamint Spice Girls témájú süteményesdobozok, babák, chipses zacskók és ágyneműk között nosztalgiázhatnak az együttes (egykori) rajongói.

„Ez egy annyira ikonikus, színes, csillogó, megigéző és zenetörténeti szempontból is jelentős gyűjtemény, hogy úgy érzem, hiba lenne dobozokba zárva tartani egy sötét helyen”

– mondta Smith-Allison, aki azóta rajong az együttesért, hogy az 1996-ban berobbant a köztudatba a Wannabe című számmal és azonnal meghódította a slágerlistákat.

A férfi először csak lemezeket és videofelvételeket gyűjtött, aztán 2007-ben, hála egy Mel B (Melanie Brown) által szervezett jótékonysági árverésnek, szert tett az első Spice Girls-fellépőruhára, amelyet aztán újabb és újabb különleges szerzemények követtek. A férfi több százezer fontot költött eddig a gyűjteményre.

A Spice Girls minden idők egyik legsikeresebb lányegyüttese. Világszerte több mint 80 millió példány kelt el a lemezeikből. A banda 2000-ben bomlott fel, azzal az indokkal, hogy a lányok a szólókarrierjükre szeretnének koncentrálni.

Rendszeresen felbukkannak hírek arról, hogy ismét összeállnak, akár egy koncertkörútra, ahogy tették azt 2008-ban, amikor az Egyesült Államokban és Európában turnéztak.

Melanie Brown legutóbb a hét elején, egy televíziós műsorban beszélt arról, hogy tervezik az újraegyesülést.

Az énekesnők a 2012-es londoni olimpia záróünnepségén léptek fel együtt. A tárlaton az a piros ruha is helyet kapott – ez nem Smith-Allison kollekciójának része – , amelyet Geri viselt a színpadon.

A kiállítás, amely egészen a kezdetektől kalauzolja végig a látogatókat a banda pályafutásán, augusztus 20-ig látható Londonban, majd Manchesterbe költözik át.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top