+ Színház

Lázár Kati: Nekem a színház mindent felülír

Felidézte hivatásának szélsőséges pillanatait is…

Nekem a színház mindent felülír – mondta Lázár Kati színművész abból az alkalomból, hogy életműdíjat kapott.

A művésznő arról beszélt, hogy életében a színház meghatározó élmény; mindennapjaiban minden rendben, csodálatos családja van, a színház azonban számára a mai napig minden mást felülír. A színház gyermekkorától kezdve a boldogságot, a felhőtlenséget, a megoldást jelentette.

Felidézte hivatásának szélsőséges pillanatait, amikor például a próbákon teljesen elvszíti a reményt, jön a premier és halálfélelme van, vagy épp ellenkezőleg, amikor nagyon nagy a siker.

“Teljesen mindegy, hogy nagy szerepet vagy kis szerepet játszom, ha együtt vagyunk és csináljuk, az nekem boldogság”.

Lázár Kati Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színész, rendező, kiváló művész 1948-ban született Nagyváradon, 1973-ban diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Játszott a 25. Színházban, Miskolcon, Szolnokon és a Nemzeti Színházban, 1980-1991 között pedig a kaposvári Csiky Gergely Színházban. 1991-1994 között a Merlin Színház igazgatója, majd az Új Színház művésznője volt, azután szabadúszó lett.

Az életműdíjat a Színházi Kritikusok Céhe adományozta a színésznőnek. Lázár Kati az elismerést szeptember 20-án a Budapest Bábszínházban veheti át a Színikritikusok Díjának gálaestjén.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top