+ Életmód

Nem adja vissza az asszony a 6 éve születéskor elcserélt kisfiút

A 28 éves Phung Giang Son és felesége már 2012. november 1-jén gyanakodva nézett a kezükbe adott újszülöttre.

Hat évvel ezelőtt született és a kórházban véletlenül elcserélt gyermekét követeli vissza egy hanoi férfi, aki idén tavasszal bizonyosodott meg róla, hogy nem vér szerinti gyermekét neveli, és bár az egészségügyi intézmény elismerte, hogy hibázott, a két gyermek még mindig nem került vissza a biológiai szüleihez, mert az egyik édesanya nem hajlandó lemondani a fiúról, akit majdnem hat éve sajátjaként nevel.

A 28 éves Phung Giang Son és felesége már 2012. november 1-jén gyanakodva nézett a kezükbe adott újszülöttre, mert a gyermeken más pelenka volt, mint amilyenben utoljára látták. A hanoi Ba Vi Közkórház személyzete azonban kitartott amellett, hogy nem történt hiba, a gyermek az övék – írta a Vnexpress internetes oldal.

Sonék szeretetben nevelik a gyermeket, de az elmúlt évek alatt nem tudták nem észrevenni, hogy a fiú egyáltalán nem hasonlít rájuk. Idén áprilisban végül rászánták magukat egy DNS-vizsgálatra, amely beigazolta legnagyobb félelmüket: valaki más gyermekét nevelik.

Amikor áprilisban szembesítették a DNS-vizsgálat eredményeivel, a kórház elismerte, hogy annak idején hibázott és valószínű, hogy a gyermeket egy másik párnak adták, amelynek tagjai nagyon hasonlítottak Sonra és a feleségére.

Az intézmény megígérte, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy az elcserélt gyerekek visszakerüljenek a biológiai szüleikhez, ám miután az ügyben három hónap elteltével sem történt előrelépés, Son az egészségügyi minisztériumhoz fordult. Beadványában a 2012-es eset kivizsgálását kérte és azt írta, vissza akarja kapni a fiát, valamint szigorú fellépésre szólította fel a tárcát a kórházzal és a cseréért közvetlenül felelős dolgozókkal szemben.

A férfi egy keresetet is benyújtott az illetékes helyi bírósághoz, amelyben anyagi kártérítést követelt a kórháztól az elszenvedett fizikai és mentális sérelmekért.

Az egészségügyi intézmény szóvivője szerint a késlekedés oka, hogy a másik édesanya, a 29 éves Vu Thi Huong, akinél Sonék gyermeke van, a többször megismételt DNS-vizsgálatok eredményeinek ellenére sem hajlandó megválni a fiútól, akit majdnem hat éve sajátjaként nevel. A szintén Hanoiban élő Huong 2015-ben elvált a férjétől, miután az hűtlenséggel vádolta meg őt, arra hivatkozva, hogy a fiuk egyáltalán nem hasonlít rájuk.

A kórház korábban már mindkét családtól nyilvánosan bocsánatot kért a történtekért és ígéretet tett arra, hogy kárpótolja őket mindazon lelki fájdalomért és anyagi veszteségért, amelyet a gyermekek elcserélésével okozott. Az intézmény igazgatója szerint a 2012-es incidensben érintett dolgozók ellen fegyelmi eljárás indult gondatlanság és hanyagság miatt.

Mindkét fiú találkozott már a vér szerinti szüleivel. Son szeretne szoros kapcsolatban maradni a másik családdal, hogy a gyerekek ne sérüljenek túlságosan.

A vietnami egészségügyi minisztérium a héten felszólította a hanoi hatóságokat és a kórházat, hogy július végéig rendezzék az ügyet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top