+ Zene

Joseph Haydn álma válik valóra az Esterházy-kastélyban

Az opera előtt Almaviva grófja invitálja vacsorára a kastély pompás tereiben.

Keresés a weben

Július 13-án pénteken és 14-én szombaton, két, igazán vidám és bolondos nap várható az Esterházy-kastélyban: a Figaro házasságát, Mozart remek, egyszerre gyengéd és sziporkázó komédiáját mutatják be. A bemutatóval Joseph Haydn eddig beteljesületlen álma valósul meg.

A komponista 1790-ben szerette volna barátja, Mozart darabját a későbbi Haydn Teremben színre vinni, de Fényes Miklós herceg halála megakadályozta ebben. Szerelmi félreértések, zűrzavar fiatalok és idősek, nemesek és az egyszerű nép fiai között – a francia forradalom előestéjén született opera a legmagasabb művészi szinten, meghatóan és magával ragadóan szórakoztat.

Arttu Kataja, Berlin, fotó: Markus Henttonen

Mindezekért René Jacobs kezeskedik: a kiváló flamand dirigens Mozart operáinak történelmileg precíz, ugyanakkor fantáziadús színpadi és stúdióbeli interpretációival régóta mértékadónak számít. A karmester élettől duzzadó hangokat varázsol ki a partitúrából – ebben a kitűnő Freiburgi Barokk Zenekar, a Philharmonia Chor Wien és olyan kitűnő énekesek vannak segítségére, mint Arttu Kataja (Almaviva gróf), Sunhae Im, a szálakat a háttérben mozgató Susanne, Sophie Karthäuser (Almaviva grófné), a szenvedő grófnő és a fiatal kanadai basszbariton sztár, Robert Gleadow, a lázadó és férfias Figaro szerepében. Az érdeklődőket az opera előtt Almaviva grófja invitálja vacsorára a kastély pompás tereiben.

Wolfgang A. Mozart: Figaro házassága – négyfelvonásos vígopera, KV 492

2018. július 13., péntek, 19.00 – Jegyvásárlás!

2018. július 14., szombat, 19.00 – Jegyvásárlás!

Haydn Terem, kismartoni Esterházy-kastély

Arttu Kataja, Almaviva gróf –
Sophie Karthäuser, Almaviva grófné
Sunhae Im, Susanna –
Robert Gleadow, Figaro
Olivia Vermeulen, Cherubino
Salomé Haller, Marcellina
Thomas Walker, Don Curzio|Basilio
Marcos Fink, Bartolo|Antonio
Mirella Hagen, Barbarina
Philharmonia Chor Wien
Freiburgi Barokk Zenekar
Vezényel: René Jacobs

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top