+ Film

Csuja László amatőrökkel forgatott filmje díjat nyert Karlovy Varyban

A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt…

Csuja László Virágvölgy című, amatőr főszereplőkkel készült első mozifilmjét díjazta a zsűri szombat este az 53. Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A produkció az East of the West versenyprogram zsűri díját nyerte el. A rendező személyesen vette át az elismerést Közép-Európa legnépszerűbb és egyetlen A kategóriás fesztiváljának záróünnepségén.

„Nagyon köszönöm Biankának, Lacinak és az elképesztően lelkes stábnak, hogy velük dolgozhattam! Remélem, hogy egyszer mindannyian megtaláljuk a saját virágvölgyünket”

– idézték a közleményben Csuja László szavait.

A Virágvölgy világpremierje a hét elején volt az első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban. Tekintélyes külföldi filmkritikusok, többek között a Variety és a Screen International szerzői méltatták a magyar film frissességet, lendületét, a rendezést és a kiváló szereplőgárdát – olvasható a közleményben.

Csuja László a Magyar Nemzeti Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el mozifilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával.

A Virágvölgy napjaink Magyarországán játszódik. A történet szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen apát és otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a munkásszállón élő, jószívű Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt anyának és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A Virágvölgy amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben pedig Réti László többszörös speciális olimpiai bajnok látható. A film forgatókönyvét Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely. A film a Focusfox gyártásában, a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Az elmúlt években rövidfilmekkel hívta fel magára a figyelmet. Foszfor című alkotásával, amely a Virágvölgy előképének tekinthető, jelentős nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt.

A Virágvölgyet nyár végén az Elf Pictures mutatja be a magyar mozikban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top