+ Életmód

Az egyedülálló nők és leszbikusok újra hozzáférhetnek a mesterséges megtermékenyítési programhoz

A sokféleséget tiszteletben tartva szeretnénk élni…

Újból hozzáférhetővé lesz az állami finanszírozású mesterséges megtermékenyítési program az egyedülálló nők, illetve leszbikus nők számára is 2019 első negyedévétől Spanyolországban – jelentette be Isabel Celaá kormányszóvivő pénteken Madridban.

Az elérhető közszolgáltatások listájáról 2014-ben vette le ezt a lehetőséget a konzervatív néppárti kormány, és az egészségügyi minisztérium most rendelettel kívánja visszaállítani.

Isabel Celaá elmondta: pénteki ülésén a kabinet több intézkedésről is döntött annak apropóján, hogy ezekben a napokban zajlanak a melegbüszkeség hetének rendezvényei a spanyol fővárosban.

A kormány úgy határozott, hogy június 28-át hivatalosan az LMBTI-büszkeség napjának nyilvánítja Spanyolországban, a betűszó a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és interszexuálisok közösségére utal.

Az esélyegyenlőségi minisztérium keretein belül létrehozzák az egyenlő bánásmód és sokféleség főigazgatóságát, továbbá munkacsoportot alakítanak az iskolai együttélés stratégiai tervének kidolgozására, hogy megszüntessék a nemi irányultság szerinti diszkriminációt az oktatási intézményekben.

„A sokféleséget tiszteletben tartva szeretnénk élni”

– fogalmazott a kormányszóvivő, hangsúlyozva, hogy ezek a döntések képviselik a folytonosságot a szocialista Zapatero-kormány (2004-2011) politikájával, amely 13 évvel ezelőtt engedélyezte az azonos neműek házasságát Spanyolországban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top