meghan
+ Életmód

Harry herceg ígéretet tett az apósának az esküvő előtt

Harry herceg apósa csak egy feltételhez kötötte, hogy áldását adja leánya, Meghan Markle és a brit uralkodó unokájának frigyére.

Keresés a weben

Harry herceg apósa csak egy feltételhez kötötte, hogy áldását adja leánya, Meghan Markle és a brit uralkodó unokájának frigyére: azt kérte Harrytől, hogy soha ne emeljen kezet Meghanra.

A 73 éves Thomas Markle, aki az ITV brit kereskedelmi televíziónak adott interjút, a hétfőn sugárzott beszélgetésben elárult néhány bizalmas részletet Harry egyes bel- és külpolitikai nézeteiről is, és ezzel potenciálisan meglehetősen kínos helyzetbe hozhatta vejét.

Harry – Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban – május 19-én esküdött örök hűséget amerikai menyasszonyának a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciáján.

A menyegző óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-interjúban elmondta: Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét.

“Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt”

– idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő telefonbeszélgetést.

Arra a kérdésre, hogy várható-e a közeljövőben Harry és Meghan első gyermekének érkezése, a herceg apósa kijelentette: lánya “régóta szeretne gyerekeket”, és így szerinte “valamikor nemsokára számítani kell egy gyerekre”.

Thomas Markle felfedte, hogy politikáról is beszéltek Harryvel, akinek ő elpanaszolta, hogy nem kedveli Donald Trump amerikai elnököt. Harry – aki közismerten szoros baráti kapcsolatokat ápol Trump elődjével, Barack Obamával – erre állítólag úgy válaszolt, hogy “meg kell adni az esélyt” Trumpnak.

Meghan hercegnő apjának elmondása szerint beszélgettek a Brexitről, vagyis a brit EU-tagság megszűnéséről is, és erről a hercegi vő azt mondta, hogy “nyitottan áll hozzá ehhez a kísérlethez”.

Thomas Markle hangsúlyozta, hogy mindez csak “oldott hangvételű csevegés” volt.

Ennek ellenére azonban Harry e politikai nézeteinek kikotyogásával Thomas Markle akár meglehetősen kínos helyzetbe is hozhatta vejét, az alkotmányos brit monarchia íratlan, de törvényerejű protokollja ugyanis szigorúan tiltja, hogy a királyi család magas rangú tagjai – beleértve a királynőt – nyilvánosan személyes aktuálpolitikai véleményeknek adjanak hangot.

A Kensington-palota – Harry és Meghan londoni rezidenciája és hivatala – hétfő estig nem reagált hivatalosan az interjúban elhangzottakra.

Thomas Markle, aki harminc éve elvált lánya édesanyjától, nem volt jelen az esküvőn, így Meghant Harry édesapja, Károly trónörökös kísérte a windsori Szent György-kápolna oltárához.

Thomas Markle távolmaradásának hivatalos oka hirtelen műtéti beavatkozást igénylő szívkoszorúér-elzáródása volt. Közvetlenül az esküvő előtt azonban kisebb botrányt kavart, amikor kiderült, hogy Meghan apja maga rendelte és rendezte meg a róla nem sokkal korábban megjelent, “spontánként” eladott lesipuskás fotókat, amelyek őt egyebek mellett öltönypróba közben ábrázolták. A család később cáfolta, hogy Thomas Markle a fotókért pénzt kapott volna.

A hétfői ITV-interjúban Meghan hercegnő apja mindenesetre elismerte, hogy súlyos hibát követett el e fotók megrendelésével, de hozzátette, hogy csak a róla kialakult képet próbálta javítani. Elmondta: az incidensért elnézést kért Harrytől és Meghantól.

Kijelentette: “normális, kedves viszonyt” szeretne a brit királyi családdal, és örülne, ha egy nap találkozhatna a királynővel, akit gyerekkora óta nagyra becsül.

Harry herceg ígéretet tett az apósának az esküvő előtt
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top