+ Színház

Kirúgták a zalaegerszegi színház művészeti vezetőjét

Az igazgató nem szakmai okok miatt nem kíván tovább együttműködni.

Besenczi Árpád és Sztarenki Pál. fotó: zaol.hu
Keresés a weben

Távozik a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészeti vezetője, Sztarenki Pál, akivel az igazgató, Besenczi Árpád nem szakmai okok miatt nem kíván tovább együttműködni.

Besenczi Árpád hétfőn megerősítette a Zalai Hírlap információját, amely szerint nem szakmai, hanem emberi okok miatt nem kíván a továbbiakban együttműködni Sztarenki Pállal. Ennek hátteréről továbbiakat nem kívánt közölni.

Azt azonban hozzátette: tájékoztatta a fenntartó Zalaegerszeg önkormányzatát a döntésről, és a teátrum eddigi művészeti irányítójának a közös megegyezéses távozást ajánlotta fel. Új művészeti vezető személyéről egyelőre nincs döntés.

A Zalai Hírlap felidézi, hogy Besenczi Árpád és Sztarenki Pál 2010-ben közösen pályázott a színház vezetésére, majd 2015-ben szintén együttesen nyerték el a fenntartó bizalmát. Sztarenki Pál rendezései az elmúlt években többször is sikerrel szerepeltek a Vidéki Színházak Fesztiválján, idén őszre szintén az ő színrevitelében megvalósult Caligula helytartója című drámát válogatták be a zalaegerszegi produkciók közül.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Csaba szerint:

    Szerintem az igazgatót IS KI kellene kirúgni,mert a repertoárjai nagyon rosszak. Az előző igazgató sokkal jobb darabokat hozott a színpadra!!! Nem érdemes ilyen alacsony nívóra bérletet váltani sem. NEM EZ AZ EGERSZEGIEK IGÉNYE /szerintem ez a többség véleménye/. Dráma van itt az életben is elég! Színházat a nézőkért kellene, és több lenne a bevétel is, vagy így is telt ház van? Elég szomorú , hogy személyes ellentéteiken cseveg az ország, ehelyett dolgozni kellene! Remélem a hozzászólásomon az Önkormányzat is elgondolkodik.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top