+ Tudomány

A függetlenségéért küzd a Magyar Tudományos Akadémia

mta

A napokban adtuk közre többek között a Magyar Tudományos Akadémia 2019-re tervezett költségvetését, ami 56,1 milliárd forintot tartalmazott, csakhogy ebből 28 milliárd forint kerülne át a Kormány által létrehozott Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz.

Az MTA tegnap kiadott közleményében így fogalmaz:

A 2019. évi költségvetési törvény és az MTA-törvény módosításának előkészítése a Magyar Tudományos Akadémiával való előzetes konzultáció nélkül történt, ezért az MTA azt kéri a Kormánytól, hogy ezek a törvényjavaslatok ebben a formában ne kerüljenek az Országgyűlés elé – többek között ezt szavazta meg 100%-os egyetértésben az MTA Elnöksége június 15-ei rendkívüli ülésén. A határozatot Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke terjesztette az Elnökség – két közgyűlés között az MTA legfőbb döntéshozó szerve – elé. Az ülésen részt vettek a kutatóközpontok és -intézetek vezetői.

További részleteket az MTA honlapján olvashatsz.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Bendegúz szerint:

    Függetlenség a magyartól, függetlenség a tudománytól? Akkor legyen független a pénzünktől is. Döntsön a piac, éljen meg a „munkájából” az „akadémia”! Ez a hőn vágyott kapitalizmus. Egyáltalán, miért kellene egy haszontalan, ingyenélő, ellenséges bandát támogatnunk, nem értem. Oly sok kárt okoztak már a magyarságnak, hogy ideje szétverni köztük.

  2. Akárki mahir szerint:

    Annyira ostobának néztek? Nem tudjuk a sütitek mivel etetne meg?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top