+ Természet

Adjunk nevet a befogott medvének!

Ez a medve egy igazi hős, egy igazi hősnek pedig illik nevet adni.

MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Büki Nemzeti Parkból egészen Sándorfalváig kóborolt a sajtó által csak medveként vagy befogott medveként emlegetett állat, pedig ez a medve egy igazi hős, egy igazi hősnek pedig kell, hogy neve legyen.

Amit medvénkről tudunk

Ebben a kánikulai időben hatalmas bundában bandukolt 250-300 kilométert két hét alatt, ami testvérek között is napi húsz kilométer. 2-3 éves kora ellenére jól állta a sarat, merthogy 80-100 kilogrammos testét kellett cipelnie. Azt nem tudjuk, miért nem mérték meg pontosan a hősünket, pedig mi kíváncsiak lettünk volna rá. Sőt, azt sem tudják, fiú-e vagy lány. Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója is, aki kábító lövedékkel elaltatta medvénket, csak annyi mondott, valószínűleg nőstény. Hát, ez így elég kevéskének hangzik.

Hogyan adhatsz nevet?

A lényeg: adjunk mi neki nevet, ha már ilyen barátságtalan körülmények között fekszik hősünk. A névadáshoz lépjetek ennek a cikknek a facebook oldalára, és kommentben írjátok meg, hogy milyen nevet választanátok (semleges nemű?) mackónknak. Mindenki mást pedig arra kérünk, hogy lájkolja azt a névadást, ami neki a legjobban tetszik. A névadó ceremónia holnap délig zajlik, akkor kihirdetjük a győztest, akinek a jutalma a nemrég megjelent e-könyvünk lesz: A boldogság 33 pillanata.

Akkor: Hajrá!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top