+ Képzőművészet

Először láthatja a közönség az orosz védelmi miniszter festményeit

A moszkvai védelmi tárca közlése szerint Sojgu alkotásait a Vörös Hadsereg megalakításának 100. évfordulója alkalmából állítják ki.

Kiállították az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter festményeit, grafikáit és fafaragásait szerdán a Tuvai Köztársaság fővárosában, Kizilben.

A moszkvai védelmi tárca közlése szerint Sojgu alkotásait a Vörös Hadsereg megalakításának 100. évfordulója alkalmából elindított művészeti és kiállítási projekt keretében mutatják be. A tárcavezető alkotó tevékenységének eredményét először láthatja a nagyközönség.

A Tuvai Aldaan-Madair Nemzeti Múzeumban megnyílt kiállításon egyebek között láthatók az orosz fegyveres erők központi múzeumának az 1919 és 1982 közötti időszakábl származó plakátgyűjteményének darabjai, valamint a vezérkar történeti könyvtárának Oroszország ázsiai részéről készült különleges térképei. A látogatók emellett, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a második világháború veteránjainak képeit, valamint kortárs képzőművészek Szíriában készült alkotásait tekinthetik meg.

A 63 éves Szergej Sojgu egyébként az Oroszországhoz tartozó, Mongóliával határos Tuva Köztársaság szülötte.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top