+ Ökológia

Éjszakára lezárják a szigeteket, ahol DiCaprio forgatott

A Similan-szigetek az Andaman-tengeren fekszenek, egy órányi motorcsónakázásra Thaiföld déli partjaitól.

Természetvédelmi okokból októbertől megtiltják a thaiföldi hatóságok, hogy a turisták a népszerű kirándulóhelyen, Similan-szigeteken töltsék az éjszakát.

A Similan-szigetek az Andaman-tengeren fekszenek, egy órányi motorcsónakázásra Thaiföld déli partjaitól. A motorcsónakos kirándulás továbbra is a turisták rendelkezésére áll, de csak napközben. A névadó Similan a kilenc szigetből álló csoport egyetlen olyan tagja, ahol eddig lehetőség volt az éjszakázásra az állami tulajdonban lévő bungalókban vagy sátrakban.

A Similan-szigetek egy nemzeti park területén fekszenek, de manapság már rengeteg látogató keresi fel a csodálatos vidéket.

Négy hónapra lezárták a közeli Maya Bay álomstrandját is, mivel drasztikus korallpusztulást és egyéb ökológiai károkat figyeltek meg a térségben. A Phi Phi Leh-szigeten lévő öblöt 2000-től árasztották el a turisták, miután ott forgatták Leonardo DiCaprio A part című hollywoodi filmjét. Az újranyitás után már csak napi 2000 embert engednek a strandra az eddigi napi 5000 helyett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top