+ Irodalom

Városok és érzetek – Sopron

Ha van hely, ami képes turizmust, ipart és gazdaságot egy történelmi baklövésre építeni, akkor ez a város Sopron.

A hűséges város lokálpatrióta lakói ha nem is anyagi megfontolásból, mindenesetre a dentálhigiénia-iparra igen kedvező hatást gyakorolva hozták meg az osztrák szempontból kissé pökhendinek tűnő döntést:

„magyarok maradunk”.

Ha van hely, ami képes turizmust, ipart és gazdaságot egy történelmi baklövésre építeni, akkor ez a város Sopron. Ha van hely, ami megél abból, hogy makettnyi belvárosa közepén tűztornyot állít, amiből később brandet csinál, az a hely Sopron. Ha van sör, ami országrésztől függetlenül mindenkinek egyformán jól esik télen, nyáron, diszkóban, otthon, tanyán, könyvtárban, boncteremben az a Soproni, még ha a holland sörfőzőmesterek szakértelme is fémjelzi, de soproni. Vándor Sándor utca 1.

Hogy mi az, amiből a városban a hazai sört ontó csapszéknél is több van? A „fogászat sopron” címszót megkuglizva kapott 297 000 találat komoly gondolkodásra ad okot azt illetően, hogy él-e a városban fogorvoson kívül más hivatású polgár is. A Lővérekben, ahol a Nepomuki szent János kápolna a Hotel Danubius Lővérek kertjének impozáns dísze, ott lapulnak ők, a vendéglátóipar rabszolgamunkásai, hogy EU-konform színvonalon szolgálják ki a fogfehérítés tantaluszi kínjait kipihenni vágyó stájerországi svábok igényeit.

Fehér Nóra

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top