+ Irodalom

Ők lettek a Janikovszky Éva meseíró pályázat nyertesei

A szakmai zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész és Csokonai Attila műfordító, szerkesztő voltak.

Kihirdették a XIV. Janikovszky Éva meseíró pályázat győzteseit pénteken Budapesten: első helyezést ért el Mihalek Bianka a 7-9 évesek, Mozol Péter a 11-13 évesek, Tadler Fanni pedig a 14-16 évesek kategóriájában.

Az első kategóriában (7-9 évesek), amelyre 288-an jelentkeztek, Mihalek Bianka Kis szekund nagy kalandja című meséjével érdemelte ki az elismerést. A 11-13 évesek kategóriájában 474 pályamunka érkezett. Első helyen végzett Mozol Péter Hannibál a kapuknál című meséjével. A harmadik kategóriában, ahová a legnagyobbak, a 14-16 évesek alkotásait sorolták, 103 alkotás érkezett. Tadler Fanni Másságra születve című történetével érdemelte ki az elismerést. Mindhárom kategóriában további meseírók részesültek különdíjban – közölte a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár.

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékelte és választotta ki azokat a meséket, amiket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A szakmai zsűri tagjai Szepes Erika irodalomtörténész és Csokonai Attila műfordító, szerkesztő voltak.

Janikovszky Éva halálának 15. évfordulóján a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) a Móra Kiadóval közösen hirdette meg meseíró pályázatát, a felhívásra 2018. március 29. és május 2. között lehetett beküldeni az elkészült meséket. A pályázók szabadon választott témát feldolgozó mesével vehettek részt a pályázaton, amelyre magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehetett pályamunkákat beküldeni. A 2018-es felhívásra összesen 865 pályázó pályaműve érkezett három korcsoportban.

A pályázat fővédnöke Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes volt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top