+ Oktatás

Az Állatkertben lesz a LÜK-bajnokság döntője

Az első három helyezett a nyerteseket megillető kupákkal és értékes nyereményekkel (okoseszközök) tér haza.

Országos döntőjéhez érkezett a LÜK-bajnokság

Páratlan országos tanulmányi verseny: a Logika, Ügyesség, Kitartás bajnoksága

A LÜK-bajnokságról

2018. június 1-jén, pénteken reggel 9-től kerül sor a LÜK bajnokság országos döntőjére a Fővárosi Állat- és Növénykert Barlangtermében. A verseny, melyet idén nyolcadik alkalommal hirdetett meg a Dinasztia Tankönyvkiadó, mely időközben integrálódott a Móra Kiadóba, több okból is figyelemre méltó.

Az egész tanévet felölelő versenyt idén is hatalmas érdeklődés övezte, Magyarország legkülönbözőbb tájairól közel 5000 2., 3. és 4. osztályos nevezett. A versenyzőknek több fordulóban kellett helyt állniuk, összemérni tudásukat (Logikájukat, Ügyességüket, Kitartásukat – LÜK) logika, anyanyelv és matematika témakörben. Az egyes fordulókon (osztály, iskolai, területi) a legjobb 3 helyezett jutott tovább, így alakult ki az országos döntő mezőnye.

A bajnokság feladatai  a Nemzeti Alaptanterv követelményeihez igazodva, a gyerekek tudását alapul véve készülnek el évről évre. A résztvevő gyerekek tehát egy olyan verseny részesei, amelyre játszva készülnek fel és a verseny folyamán is játszanak, miközben új tapasztalatokkal, tudással gazdagodnak és jártasságuk erősödik magyar, matematika és logika területén egyaránt.

Az első három helyezett a nyerteseket megillető kupákkal és értékes nyereményekkel (okoseszközök) tér haza, de a többi résztvevő is ajándékkal távozik.

A döntő résztvevői és kísérői (szülők, pedagógusok) a Kiadó vendégei aznap az Állatkertben, így a versenyzés örömén túl részesei lehetnek az Állatkert különleges élményprogramjainak, és egy családi élménnyel gazdagabban térhetnek haza.

A LÜK termékekről itt olvashat bővebben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top