+ Építészet

Grandiózus művészeti központ építéséről tettek bejelentés a Velencei Biennálén

A Valley XL Művészeti Központ építési munkálatai 2018 második felében kezdődnek.

Fotó: courtesy of Valley XL

Egy múzeumot, oktatási központot, műtermeket és egy parkot is magában foglaló grandiózus művészeti negyed nyílik meg jövőre a Pekinget körülölelő Hopej tartomány egyik festői völgyében – jelentették be a projekt illetékesei a 16. Velencei Építészeti Biennálén.

Az amerikai székhelyű Arquitectonica építésziroda által tervezett és nagyjából 18 milliárd jüanból (773 milliárd forint) megvalósuló Valley XL nevű komplexum 400 hektáron fog elterülni a Hszinglung-völgyben – olvasható a The Art Newspaper honlapján.

Az “ökovárosként” beharangozott negyedben a tervek szerint helyet kap egy modern és kortárs művészeti múzeum, egy művészeti oktatási központ, valamint műtermek, kereskedelmi és lakóövezetek és egy művészeti park is.

Az építési munkálatok 2018 második felében kezdődnek.

A negyed nem hivatalos megnyitója 2019-ben lesz, amikor átadják a 8500 négyzetméteres Valley XL Művészeti Központot, amely kiállításoknak, művészeti és színházi előadásoknak fog otthont adni.

A Valley XL helyszíne 97 kilométerre fekszik Peking belvárosától, ahonnan 2019-től vonattal lehet majd eljutni a völgybe.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top