+ Irodalom

A Kortárs folyóirat pályázatot hirdet kritikusok számára

Olyan kritikákat várnak, amelyek a nagyközönségnek is érdeklődést felkeltően mutatják be az adott könyvet, és egyben fontos megállapításokat tesznek a szakmai olvasók számára is.

A jeligés pályázatra két kritikával lehet jelentkezni, a bírált köteteket a megadott művek közül kell kiválasztani. Az 1. helyezett díja 120 000 Ft.

A pályázatban magyar nyelvű kritikákat várnak, az alább felsorolt négy mű közül kell kettőt kiválasztani (egy verseskötet, egy prózakötet), és azokról kritikát készíteni egyenként 8000-10 000 leütés terjedelemben. Olyan kritikákkal lehet pályázni, amelyek eddig sem nyomtatott, sem elektronikus sajtóban nem jelentek meg.

Próza:

Gál Soma: Sármesék, Bp., Fisz, 2016.

Palágyi Ildikó Brigitta: Ha belefulladsz, megöllek, Miskolc, Szépmesterségek Alapítvány, 2017.

Vers:

Horváth Veronika: Minden átjárható, Bp., Fisz, 2017.

Bálint Tamás: Hibalista, Bp., KMTG, 2017.

A kritikák beküldésének határideje: 2018. május 31.

Kérik, hogy a pályázók a két kritikát két, különálló dokumentumban küldjék be (lehetőleg egy levélben) a kritikapalyazat.kortars@gmail.com címre. A dokumentumba a pályázók csak jeligét írjanak, nevet NE! A jeligék feloldását a kortars.palyazatok@gmail.com e-mailcímre várjuk.

A zsűri tagjai a Kortárs folyóirat és a Kortárs Online szerkesztői.

Olyan kritikákat várnak, amelyek a nagyközönségnek is érdeklődést felkeltően mutatják be az adott könyvet, és egyben fontos megállapításokat tesznek a szakmai olvasók számára is. Világos, szabatos stílust, jól követhető, tartalmas gondolatmenetet szeretnének olvasni, és ez természetesen nem zárja ki az ötletes, akár zamatos fordulatokat. Jó, ha a szövegből határozott értékrend rajzolódik ki anélkül, hogy ez túlságosan előtérbe tolakodna. Az irodalmi divatokon túllátó, az értékeket magyar irodalmi és művelődési hagyományok távlatában értelmező és az alkotás személyiség- és közösségalakító lehetőségeivel számot vető írásokat részesítik előnyben.

Díjazás:

  1. díj 120 000 Ft
  2. díj 80 000 Ft
  3. díj 50 000 Ft

A zsűri fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben nem érkeznek be megfelelő minőségű pályaművek, a pályázati díjakat nem osztja ki.

A pályázatot kiíró szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a beérkezett pályaművek közül az arra érdemeseket a Kortárs folyóiratban, illetve a Kortárs Online-on közzétegye.

A pályázat eredményét 2018. július 20-ig hirdetik ki.

A kiírás a lapban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top