+ Irodalom

Három szerző közül választották ki a Petri György-díj nyertesét

Fekete Ádám költő, író, Harag Anita prózaíró, Új Krisztina költő.

A Petri György-díj kuratóriuma 2018 áprilisában döntött a 2017-es díjazott személyéről. Most három alkotó került a fináléba: Fekete Ádám költő, író, Harag Anita prózaíró és Új Krisztina költő. Hármuk közül Fekete Ádám nyerte el a Petri György-díjat.

 

Petri György halálának tizedik évfordulóján hozta létre az N&n galéria a Petri György-díjat, amelyet évente a költő születésnapján adnak át. A díjra olyan – elsősorban fiatal – költő, író, drámaíró vagy esszéíró esélyes, akinek még nem jelent meg önálló kötete. A díjazás alapvető szempontja minden esetben a művek eredetisége, szellemisége, formavilága.

A kuratórium 2018 őszén még egyszer összeül, hogy döntsön a 2018-as díjazottról; ezért 2018. december 22-én, Petri György 75. születésnapján a szokásostól eltérően két díjat adunk át, és ez az alkalom lesz egyben Fekete Ádám Magvető Kiadónál megjelenő verseskötetének bemutatója is.

A Petri György-díj kuratóriumának tagjai 2018-ban: Forgách András, Keresztury Tibor, Kornis Mihály, Tóth Krisztina és Várady Szabolcs. Jelölőbizottság is segíti a kuratórium munkáját, tagjai: Áfra János, Csuhai István, Pályi Márk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top