+ Film

A cannes-i filmfesztiválon biztonságban lesznek a nők

Segélyvonalat is létrehoznak a zaklatások esetleges áldozatainak és a szemtanúk számára.

pixabay.com

Kampányt indítanak a szexuális zaklatások ellen Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, többek közt röplapokon hívják majd fel a résztvevők figyelmét arra, hogyan viselkedjenek megfelelően.

A francia kormány nőjogi ügyekben illetékes legmagasabb rangú tagja pénteken jelentette be, hogy megegyeztek a világhírű seregszemle szervezőivel a kampányról, amelynek részeként segélyvonalat is létrehoznak az esetleges áldozatok és szemtanúk számára, hogy jelenthessék az eseteket.

Marlene Schiappa, a nők és a férfiak egyenjogúságáért felelős államtitkár emlékeztetett arra, hogy Harvey Weinstein, a szexuális zaklatási botrányok sorozatába belebukott filmmogul többek között állítólag Cannes-ban is megerőszakolt és zaklatott nőket.

A politikus irodájának tájékoztatása szerint a francia kormány sürgeti, hogy más fesztiválok és események is csatlakozzanak erőfeszítéseikhez.

Weinstein-botrány kirobbanása óta a filmfesztiválok önvizsgálatot tartanak, átírják viselkedési kódexüket és megkettőzött erővel próbálnak tenni az egyenjogúságért – jegyezte meg tudósításában az AP amerikai hírügynökség.

Az idei, 71. cannes-i filmfesztivált május 8. és 19. között rendezik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top