+ Gondolat

Hamisítják a magyar underground slágereit! FRISSÍTVE!

elkövetlek darvas benedek czitrom ádám

MEGHALLGATHATOD A NETEN! Ez egy zenei karikatúra-album, amely az elmúlt 30 év ikonikus magyar underground zenekarait és előadóit idézi meg, úgy, ahogy Darvas Benedek és Czitrom Ádám érzi-hallja-gondolja.

A karikatúrát általában nem könnyű főhajtásként, vagy tiszteletadásként értelmezni. Az Elkövetlek-projekt ebből a szempontból is kivételnek számít, hiszen az alkotópáros Darvas Benedek és Czitrom Ádám olyan dalokkal állt elő, melyek esszenciális kivonatát adják annak, ami az elmúlt harminc évben a magyar underground zenei életben történt.

Az eddig készült tizennégy dalban a következő zenekarokra/előadókra ismerhetsz rá:
Hiperkarma, Quimby, Csík zenekar, Balaton, Neurotic, Bizottság, Cseh Tamás, Kontroll Csoport, I Love You, Kispál és a Borz, Specko Jedno, Csókolom, Trabant, Európa Kiadó.

A tizennégy dalt meghallgathatod IDE KATTINTVA!

A múltkori lemezbemutató beharangozója, talán felvillant valamit abból, mit csinálna Karinthy Frigyes, ha ma élne, és tehetséges zenészként valamit ügyes dalszövegíróként „Így zenéltek ti” című album készítésére adná a fejét.

Az Elkövetlek Facebook-oldalon így írnak erről:

„Ez egy zenei karikatúra-album, amely az elmúlt 30 év ikonikus magyar underground zenekarait és előadóit idézi meg. Paródiának azért nem hívjuk, mert nem eredeti dalokat írtunk át, hanem saját számokat és szövegeket alkottunk az adott zenekarok stílusában. Ez nem puszta utánzás, hanem egy párbeszéd, amelyből nem zártuk ki saját hangunkat és zenei világunkat. Legfontosabb, hogy azokat a zenekarokat választottuk, amelyeket a leginkább szeretünk.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top