+ Gondolat

Egy színdarab az elviselhetetlen magányról – Papírvirágok

Papírvirágok a Spirit Színházban, főszerepben a Viszkist alakító Szalay Bence

A vegyészmérnökből íróvá lett Egon Wolff Papírvirágok című műve az 1970-es évek Latin-Amerikájának egyik legnépszerűbb drámája volt. A történetben két kibékíthetetlenül ellentétes világ találkozik: egy magányos, emlékeinek élő asszony lakásába enged egy csavargót, aki fokozatosan saját képére formálja a csendes polgári otthont, és annak lakóját is. A darabot április 25-től a Spirit Színházban Perjési Hilda és Szalay Bence főszereplésével, Sztárek Andrea rendezésében láthatják.

A chilei Egon Wolff drámája áldozatok csatája, ahol azonban senkinek sincs esélye a győzelemre. A mű egyszerre rajzolja meg egy pszichotikus személyiség hűvös portréját, miközben az emberi kapcsolatok dinamikáját is vizsgálja. Szól a társadalmi különbségekről, az élet és a halál különböző megközelítéséről, vágyakról, túlélésről és a szánalomról is.

Maga az alaphelyzet a konfliktus hordozója. Egy polgári otthonba beköltözik egy csavargó, s rögtön átveszi az uralmat. A nő saját szeretethiányából fakad, hogy a férfi szinte az elejétől azt csinál vele, amit akar. „Miért zavarna?” – mindenre ez a nő válasza.

Két különböző személyiség és társadalmi osztály találkozása egy pszichothrillerben április 25-től a Spirit Színházban.

***

Egon Wolff: Papírvirágok

Szereplők:
Eva – Perjési Hilda
Sneci – Szalay Bence
Rendező: Sztárek Andrea

Bemutató: 2018. április 25.

További előadások: 2018. április 27., május 5., augusztus 9., augusztus 10.

 

JEGYVÁSÁRLÁS és TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A PAPÍRVIRÁGOKRÓL

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top