+ Zene

Többszáz fős rockbanda zúz szombaton a szegedi Dóm téren

Szeged szívében felcsendül majd Billy Idol White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, és lesz Tankcsapda is.

Dér, Czutor és Fraser a bejátszó zenekarból a próbán (fotó: delmagyar.hu)
Keresés a weben

Szombaton a rockzenéé a főszerep a szegedi Dóm téren több százan – dobosok, basszusgitárosok, gitárosok, énekesek – amatőr és profi muzsikusok adnak elő közösen négy dalt.

Az olasz ötlet alapján szervezett különleges esemény célja az élő zene és a rock népszerűsítése. A fellépők között a legifjabb alig 12 esztendős, a legidősebb pedig már elmúlt hetven. A muzsikusok között lesznek zeneiskolai növendékek, zenekarok, kórusok és olyanok is, akik eddig csak otthon, a négy fal között saját kedvtelésből játszottak.

A program délelőtt próbákkal kezdődik. A bejátszózenekar a Fogadalmi templom előtti színpadon áll majd, előttük pedig négy csoportban helyezkednek el a résztvevők.

A gitárok erősítővel szólalnak meg, az énekesek többen használnak majd egy-egy mikrofont, a 60-70 dobfelszerelés hangja azonban minden segítség nélkül is betölti majd a teret.

Kora délután Szeged szívében felcsendül majd Billy Idol legismertebb, White wedding című 1981-es száma, a brit rockbanda, a Blur Song 2 címet viselő 1997-es dala, a Tankcsapda 2000-es első kislemezéről az Ez az a ház, valamint a szegedi Sun Citytől a Nem izgat. Délután és este koncertek szórakoztatják a közönséget és a rendhagyó produkció közreműködőit. A rendezvényről film is készül.

Magyarország legnagyobb zenei flashmobjának napján elindul a szegedi könnyűzenei életet az 1960-as évektől napjainkig bemutató internetes archívum is, melyben videók, fotók, zenekari leírások találhatók majd. Az országban egyedülálló kezdeményezés célja a város gazdag zenei múltjának bemutatása mellett, hogy motivációt adjon a jövő zenekarai számára.

A program (Szeged, Dóm tér)

13.30-15.45 Flashmob – a többszáz zenész által előadott dalok:
Blur: Song 2 • Billy Idol: White wedding • Tankcsapda: Ez a ház • Sun City: Nem izgat

16.00- 18.00 Varga János (ex EAST) és barátai warm up, Gőzerő, és The Garde koncertek

18.00-19.00 szünet

19.00-22.00 Sabbath Szombat (Black Sabbath tribute), Gypo Circus, Nyers koncertek

A rendezvény ingyenes!

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top