+ Képzőművészet

Magyar képzőművész támogatja a daganatos kislány felépülését

Annak ellenére, hogy tudtam, hogy a szülőknek minden nap számíthat, meg kellett várnom a meghirdetett tizedikei határidőt – mondja a képzőművész.

A tizenhat hónapos kecs­keméti kislánynál agresszív vesedaganatot diagnosztizáltak, két vérátömlesztésen, öt műtéten és nyolc kemoterápián van túl. U. G. képzőművész legutóbbi munkáját (fenti képen) felajánlotta fel a súlyosan beteg Lizike nehéz helyzetbe került családja megsegítésére. Gábort arra kértük, mondja el nekünk, hogyan alakult a segélykérő licit:

Az online médiában, több helyen olvastam a kislányról, a szülők elkeseredett, kitartó küzdelméről, rendkívül rossz helyzetéről. Ha jól emlékszem, akkoriban készült el ez a szobor, ez a legutóbbi – és ilyenkor egy darabig a legkedvesebb – munkám. Mikor feltettem a licitet a Fb-ra, rövid időn belül 120-130-ra ugrott a megosztások száma. A környékbeli sajtó is segített hirdetni a dolgot. Az első licit egy órán belül megérkezett. Annak ellenére, hogy tudtam, hogy a szülőknek minden nap számíthat, meg kellett várnom a meghirdetett tizedikei határidőt. A felajánló azon nyomban átutalta az összeget, valószínűleg én fogom neki elvinni Hajdúszoboszlóra. Róla annyit érdemes tudni, hogy nagyon elkötelezett a kortárs magyar képzőművészet iránt.

A szobor különlegessége, hogy a képzőművész ezen próbálkozott először a vörösréz használatával.

Lizi történetét a baon.hu írta meg részletesen.

Ha meghteheted, a következő számlaszámra utalhat: Elekes Zoltán, Erste Bank 11600006-00000000-49146110, megjegyzésbe: Lizának adomány.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top