+ Film

Két autó között csókolóznak az idei cannes-i filmfesztivál plakátján

A képen Anna Karina és Jean-Paul Belmondo csókolózik egymással.

Jean-Luc Godard 1965-ben forgatott Bolond Pierrot filmjének csókjelenete látható a 71. cannes-i fesztivál hivatalos plakátján.

A sajtónak szerdán bemutatott plakáton két, ellentétes irányba hajtó autóból áthajolva Anna Karina és Jean-Paul Belmondo csókolózik egymással.

„Egy nő és egy férfi csókolózik”

– adták közleményük címének a fesztivál szervezői, ami a francia sajtó szerint finom utalás a Harvey Weinstein filmproducer szexuális bűncselekményei miatt a filmiparban 2017 október óta tartó botrányra.

A plakáton látható fotó eredetijét Georges Pierre (1927-2003) készítette, aki harmincéves karriere során több mint száz forgatást örökített meg, s a Filmes Fotográfusok Egyesületének alapítója volt.

A plakátot a 27 éves Flore Maquin grafikus tervezte, aki rendszeresen együttműködik az Universal Pictures, a Paramount Channel, az Europacorp filmforgalmazókkal és az Arte televízióval.

A 71. cannes-i filmfesztivál május 8-én nyílik meg a francia riviérán. A fesztivál május 19-ig tart, a hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznő lesz. A hivatalos versenyprogramot csütörtökön teszik közzé.

Két autó között csókolóznak az idei cannes-i filmfesztivál plakátján
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top