+ Pályázat

Pályázat Vízy Dorka emlékére alapított díjra

Dorka a hóemberek és madarak barátja volt. Rajongott a zenéért, a kék színért, a kék lábú szulákért.

A Vízy Dorka Alapítvány harmadszorra ítéli oda a Vízy Dorka-díjat egy kiemelkedő újságírói teljesítmény elismeréseként. A díjra rádiós, televíziós és írott sajtóban dolgozó újságírók pályázhatnak (életkori megkötés nélkül), egy, az előző évben megjelent anyagukkal. Egy pályázó egy munkával nevezhet. Az írott sajtóban megjelent munkák között nincs terjedelmi megkötés, a televíziós és rádiós anyagok időhatára maximum 10 perc (nagyobb anyagok esetén is kérjük, ennyire vágják meg a beküldendő pályaművet).

A munkákat azokról a területekről várjuk, amelyek Dorkának különösen fontosak voltak, azaz az egészségügy, tudomány, környezetvédelem, vallás, illetve a művészetek/kultúra tárgyköréből. A díj egy egyszeri 250.000 forintos támogatás.

A díj odaítéléséről szakmai zsűri dönt, melynek tagjai megegyeznek az eddigiekben is segítségünkre lévőkkel, azaz Beszterczey Judit, Karafiáth Orsolya, Kovács Gabriella, Madarász Zsolt, Stumpf András, Szily László segítik a Vízy Dorka Alapítvány munkáját. A díjkiosztó időpontja ismét Dorka születésnapja, azaz május 29. körül lesz. A pontos időpontról a pályázókat és a sajtót (illetve a barátokat, érdeklődőket) időben értesítjük.

A pályamunkákat a vizydorkaalapitvany@gmail.com címre várjuk, elektronikus formában, 2017. május 2-ig.

A Vízy Dorka Alapítványt a nagyszerű újságíró, rádiós műsorvezető és szerkesztő emlékének ápolására alapította Dorka családja és barátai.

Dorkáról pár szép mondat:

“Nem ismertem ilyen kedves, nyitott, érdeklődő és vidám embert és riportert, mint ő.(…) Sőt, én előtte nem is nagyon ismertem személyesen rádiósokat, és Dorka miatt most már mindig azt fogom gondolni, hogy ők jobbak és szebbek a néha unott, néha kiégett és gyakran lompos újságíróknál. Már attól vidámabb lett minden, ha csak csetelt vele az ember.”

Szily László

A barátok többek között ezekkel a szavakkal búcsúztak tőle:

“Dorka a hóemberek és madarak barátja volt. Rajongott a zenéért, a kék színért, a kék lábú szulákért. A Sportuszodáért, Sopronért, Ferenc pápáért és Assisi Szent Ferencért. Rómáért, a tengerért, a Menza salátáért, a Coyotte-ért, a bioétteremért, a hajógyári szigetért. A Melba csokiért és a párizsi kockáért, a rácsos-barackos sütiért.

Szerette a vasárnapi ebédeket a Nagyi kifőzdéjében, és utána a hosszú, ücsörgős délutánokat a Bambi presszóban. Imádta a Vízivárost, a Szent Anna-templom volt a menedéke.

Szeretett tanulni, kérdezni, nagyra becsülte a tudást, maga is jól tanított. Szerette a Magyar Rádiót, rajongott mestereiért. Szerette a váratlan meglepetéseket, a figyelmet, az igazságot és a szakmaiságot. Tisztelte az erőt és a tehetséget.”

Az első évben a Vízy Dorka Alapítvány felhívására összesen 128 pályázat érkezett, tavaly 76 mű közül került ki a győztes.

Eddigi díjazottak:

2016 – Hanula Zsolt (index.hu): Nem a gyerekeket kell félteni az internettől, hanem a nyugdíjasokat

2017 – Szathmáry István Pál (Magyar Nemzet): Hogyan került Lengyelország trónjára Jézus?

A pályamunkákat a határon túli magyar nyelvű médiumokban megjelent anyagok közül is várjuk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top