+ Gasztro

Ezek lettek a V4 országok legjobb borai

Magyarországról egy dél-balatoni bor nyert.

Kiválasztották a V4 országok legjobb borait a VinCE Budapest Wine Show-n hétfőn.

Magyarországról a dél-balatoni Kristinus Pincészet 2015-ös Olaszrizlingje bizonyult a legjobbnak. Lengyelországból a Winnica Equus Cabernetis Prestige 2017 tételt választották, amely számos borversenyen ért már el kiváló helyezést, és impozáns, különleges palackból kóstolható.

Szlovákiából a Vintop Karkó pincészet 2015-ös Cabernet Franc borát választották Búcsról, míg Csehországból a Johann Winery pinot blanc, zöldszilváni, fűszeres tramini és rizling házasításából készült, 2014-es White tétele bizonyult a legjobbnak a Trebívlice borvidékről a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett V4-es bemutatkozáson.

A szakemberek csütörtökön három órán át kóstolták a V4 országok borászataiból érkezett 20 tételt, azokat a borokat keresve, amelyek legjobban reprezentálják az adott ország borkészítését, szőlőfajtáit és borstílusait. A borokat a VinCE Magazin tesztjeihez hasonlóan vakkóstoláson bírálták és pontozták a nemzetközileg is elismert 20-as pontrendszerben.

A háromnapos VinCE Budapest borfesztiválon 160 magyar és külföldi pincészet mutatkozott be a Várkert Bazárban, ahol összesen húsz mesterkurzust tartottak világhírű borászok és borszakírók részvételével – olvasható a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top